AMPLIAR NOTÍCIA
Inspecció de treball: tard i malament
La consellera de Treball del govern de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, ha anunciat un paquet de mesures per lluitar contra la sinistralitat laboral. Aquest paquet preveu un programa voluntari per reduir els increments en les PIMES i l’augment del cos de tècnics i inspectors.

Aquestes mesures arriben tard, després de més d’una quarantena de morts als Països Catalans, des de principis d’any. Malament, ja que el paquet de mesures que proposa la Consellera és paper mullat: el programa voluntari no deixa de ser només una declaració d’intencions sense anar gaire més lluny i, en referència a l’augment de tècnics i inspectors, fa anys que es pateix un dèficit de personal. Però les mesures no es poden limitar això, ja que recordem que el cos d’Inspectors de Treball depèn de l’Administració espanyola, fet aquest que comporta un greuge cap a la protecció dels treballadors catalans i les treballadores catalanes.

Ja fa temps que, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, estem reclamant el traspàs de la Inspecció de Treball, tan pel que fa a nivell de personal com econòmic, per poder desenvolupar una tasca àgil, eficaç i contundent en la lluita contra la sinistralitat i la precarietat al nostre país.

La incapacitat de la Inspecció de Treball quedà clara quan aquesta fou incapaç de trobar la seu d’una empresa d’educació en el lleure (Xauxa) que incomplia la llei, degut a que aquesta no disposa d’un cartell amb el seu nom a la façana de l’edifici. Aquest fet podria fer gràcia, si no fos que això va comportar que Inspecció de Treball decidís que es veia incapacitada per confirmar el delicte o no de l’empresa en qüestió.

Per denunciar aquest greuge patit pels treballadors i treballadores d’aquesta empresa, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC entregarà un escrit al Síndic de Greuges on s’exigeix que la ineficàcia d’una institució no comporti la impunitat d’una empresa. Si ens voleu acompanyar en aquesta reivindicació, ens veiem dijous, 26 d’abril, a les 9.30, davant del Síndic de Greuge (c. de Josep Anselm Clavé, 31).
20-04-2007
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660