AMPLIAR NOTÍCIA
Idees buides, campanyes estèrils
Quan la reforma laboral falla, la propaganda institucional mira d'amagar-ho

Aquest dies podem veure la campanya publicitària per la potenciació de la contractació indefinida, sota el renovat model contractual indefinit arran de l’última reforma laboral pactada entre el govern espanyol juntament amb la CEOE i els grans sindicats estatals espanyols, una campanya que pretén remuntar el gairebé nul impacte de l’última reforma laboral sobre la contractació indefinida.

Aquesta campanya apadrinada per les centrals sindicals espanyoles i finançada amb fons públic posa de manifest el nyap de l’última reforma laboral, ja que no ha pogut esdevenir la vareta màgica contra la temporalitat, sinó que s’ha convertit únicament en un pegat de mala qualitat.

Una campanya publicitària que anuncia a tort i dret les grans avantatges que perceben els empresaris que fan ús d’aquesta reconvertida modalitat contractual. Per altra banda, en cap moment s’ha provat de desenvolupar una campanya paral•lela d’inspecció de treball per anar contra tota la contractació fraudulenta. A ningú se li escapa que la majoria de contractes temporals realitzats a l’Estat espanyol es realitzen en frau.

Des de l’entrada en vigor de la reforma laboral només 1 de cada 10 contractes firmats són indefinits. A més, el 31 de desembre del 2006, acabà l’acció estrella de la reforma, la bonificació per a la conversió de contractes inicialment temporals a indefinits, fent perdre d’aquesta manera l’única mesura que posava un tímid fre a la contractació temporal. Tot i així, la patronal continua traient profit de la reducció de les despeses laborals que ha suposat la rebaixa de les cotitzacions empresarials per atur i FOGASA.

Sembla ser que per a l’Estat espanyol la reducció de la temporalitat i la millora de la qualitat del treball es basa en uns quants anuncis d’una campanya que deixa de banda als treballadors i a les treballadores

Per això, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC exigim:

- Una campanya intensiva d’inspecció de treball, dotada de les partides econòmiques i de personal necessària, per al control de la contractació fraudulenta.

- Derogació de l’última Reforma Laboral, un cop demostrada la seva ineficàcia com a eina per combatre la temporalitat. La negociació d’una reforma eficaç contra la precarietat i per a la consecució d’uns llocs de treball de qualitat i estable amb tots els agents socials vàlids.

- La potenciació d’una xarxa industrial pròpia, enfront les empreses desnaturalitzades i potencialment més predestinades a les deslocalitzacions.
10-04-2007
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660