AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove de la I-CSC davant la reforma laboral
Novament tornem a sentir soroll de sabres a Madrid respecte al món del treball. I com està passant amb totes les reformes de l’Estatut dels Treballadors d’ençà l’any 1980, no serà un canvi que beneficii a la classe treballadora. Es mercantilitzarà encara més el treball assalariat, convertint-nos les persones, en una part més del procés productiu.

Les propostes de l’empresariat són combatre la temporalitat amb més temporalitat i la precarietat amb més precarietat, sense entendre que ja arribem a la meitat les persones assalariades les que estem en situació de precarietat. La classe patronal ens ofereix:
- la reducció de les indemnitzacions en casos d'acomiadaments objectius ( passar de 45 dies per any treballat a 33 dies any treballat).
- generalitzar un període de prova en els contractes de 4 anys, menys control judicial en casos d'Expedient de Regulació d’Ocupació i en acomiadaments improcedents i un seguit de propostes més que pretenen maximitzar el benefici empresarial en detriment
dels interessos de la classe treballadora.

Però a l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, el que més ens preocupa no són les propostes de la patronal, sinó d’aquelles organitzacions que diuen defensar els drets de la classe treballadora, que a Madrid són denominats sindicats majoritaris. El sindicalisme estatal afirma que el món del treball necessita una reestructuració, per poder tornar a avançar en els drets laborals i socials, sense parar-se a pensar que aquesta reestructuració s'està portant a terme des de les primeres reformes laborals, on sempre hem perdut les mateixes persones, portant-nos a la contradicció que cada cop treballem més per a guanyar menys.

Sabem de quina malaltia morirem, tot sabent que “ara no toca” perquè hem de
deixar passar la tempesta del nou Estatut català, i igual que en el debat d’aquest, els únics que no tenim dret a opinar som les persones afectades, la classe treballadora catalana.
03-11-2005
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660