AMPLIAR NOTÍCIA
David Soriano, nou portaveu de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC
El fins ara secretari d’Acció Social, David Soriano, ha estat escollit per unanimitat com a nou Portaveu de Espai Jove de la Intersindical-CSC, en el marc de la II Assemblea Nacional de l’organització sindical juvenil. L’acte va tenir lloc el passat dissabte, 17 de març, al casal d’Associacions Juvenils de Barcelona, sota el títol de “Seguim donant resposta”, i va comptar amb la presència d’una setantena d’afiliats.

L’Assemblea Nacional, que es reuneix cada dos anys, va servir per escollir el nou Portaveu de l’Espai Jove i el conjunt del nou Secretariat Nacional i la Comissió de Garanties i per aprovar l’informe de gestió del secretariat sortint, una proposta de modificació d’estatuts, la ponència estratègica, la d’organització, la d’acció sindical i diverses resolucions. D’aquesta manera, David Soriano ha substituït Roger Gili al capdavant de la branca jove de la Intersindical-CSC, Roger Bujons ha substituït Marc Faustino en la funció d’Organització, Gerard Rabat seguirà gestionant l’àrea d’Acció Sindical, Anna Albareda ha entrat per gestionar els aspectes de Polítiques Socials, Esther Cármenes seguirà encarregant-se dels Moviments Socials i Roger Tugas gestionarà l’àrea de Comunicació.

El nou Secretariat Nacional s’ha definit com a “continuista” i David Soriano ha destacat la feina feta en els darrers dos anys, especialment pel que respecta a l’augment de l’afiliació, la consolidació de dues trobades anuals com les escoles de formació sindical, la realització de jornades de debat internacionalista, el paper actiu en campanyes plurals com les contràries a la Constitució Europea o l’Estatut de Catalunya o el creixement del nombre de delegats i delegades joves de la Intersindical-CSC. Les principals tasques pels propers dos anys s’han concretat en seguir amb el procés d’augment de la militància, aconseguir una major implicació sindical en els llocs de treball, editar més material formatiu, consolidar un discurs sindical i polític propi, organitzar l’Espai Jove en diverses unions territorials i comissions i aprofundir en les relacions internacionals amb branques juvenils de diversos sindicats i organitzacions d’arreu del món. De la mateixa manera, l’Espai Jove s’ha compromès a seguir treballant per aconseguir un Marc Català de Relacions Laborals que millori la situació dels i les joves treballadores dels Països Catalans. Per la seva banda, les dues resolucions aprovades es pronunciaven a favor del programari lliure i del dret de decidir dels pobles sense estat.

A més a més del debat que hi ha hagut durant tot el dia entorn a les ponències finalment aprovades, l’Assemblea Nacional ha rebut salutacions del regidor de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Florensa, de la secretària confederal de la Intersindical-CSC, Isabel Pallarès, i de representants de la Secretaria General de Joventut i dels joves dels sindicats basc LAB i gallec CIG. Tots ells han destacat la importància d’una branca juvenil a la Intersindical-CSC, per enfortir des de la joventut la lluita sindical d’una manera desacomplexada socialment i nacionalment.

Comunicat de suport de CIG Mocidade

Comunicat de suport de LAB

Discurs de cloenda de la II Assemblea Nacional
23-03-2007
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660