AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove de la I-CSC es solidaritza amb la CUT per l'assassinat de Carmen Cecilia
El passat 7 de febrer la Sra. Carmen Cecilia Santana Romaña, activista sindical de la CUT (Central Unitaria de Trabajadores) de Colòmbia, va ser assassinada per membres de l’extrema dreta Colombiana.
La CUT de Colòmbia, organització amb la que mantenim lligams de col•laboració, és un dels blancs preferits de les forces paramilitars d’extrema dreta i agents governamentals pel sol fet de defensar els interessos dels i les treballadores colombianes.
Durant l’any passat es van ser assassinar 69 activistes sindicals de la CUT a mans dels esquadrons de la mort amb la complicitat del govern colombià. Una xifra que de ben segur seguirà augmentant, degut a la impunitat amb la que actuen aquests grups d’extrema dreta sota la protecció del govern de Colòmbia i la benedicció de la Casa Blanca,
La Casa Blanca enten aquests grups armats com peons al servei de la seva causa; eliminar a totes i tots aquells que s’oposin als interessos del gran capital.

Per aquests fets l'Espai Jove de la Intersindical- CSC:

- Volem mostrar la nostra més sincera solidaritat i el condol amb la "Central Unitaria de Trabajadores "(CUT) de Colòmbia, i més extensament amb tots aquells moviments socials que a Colòmbia es juguen la vida per reclamar el respecte als Drets Humans, la democràcia i la llibertat d'expressió entre d'altres.

- Denunciem la política repressiva del govern colombià, que amb el suport més que demostrat de forces paramilitars atempta dia rera dia contra les vides de militants i activistes d'esquerres.

- Denunciem la persecució sistemàtica que pateix el moviment sindical, els moviments socials, i el conjunt de l'oposició al govern d'extrema dreta del president Uribe, que veuen com els i les seves militants són assassinats dia rera dia per part de les forces paramilitars, només pel sol fet de voler desenvolupar una tasca social com pot ser el sindicalisme, la política, o denunciar atemptats contra la democràcia, els Drets Humans, o la llibertat d'expressió.
- Denunciem la impunitat que es viu a Colòmbia, on els paramilitars no estant sent condemnats pels seus crims, quedant lliures i sent reinsertats en la societat colombiana, o refugiats en "països amics" com l'Estat espanyol, tot això amb l'absoluta complicitat del govern d'Uribe.

-Denunciem el suport que el govern espanyol dóna al govern colombià, i que provoca conseqüentment que els mitjans de comunicació facin silenci davant el conflicte armat colombià.

- Mostrem el nostre compromís solidari amb totes aquelles persones que arreu del món lluiten per un món més just.
13-02-2007
Internacional
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660