AMPLIAR NOTÍCIA
La temporalitat a Catalunya està 10 punts per sobre de la mitjana Europea
Segons les dades de l'Enquesta sobre la Població Activa (EPA), la taxa de temporalitat del Principat de Catalunya és d'un 26'4%, mentre que a la Unió Europea (25 membres) és del 14'9%. Una taxa que indica el nombre de contractes temporals entre el total de la població assalariada. Aquesta taxa ens serveix per veure els resultats de l'última reforma laboral de l'Estat Espanyol.

Després de mig any de vigència de la reforma laboral, plantejada com l’eina vàlida per eradicar la temporalitat a l'Estat espanyol, s'ha mostrat només com una acció flexibilitzadora del mercat de treball, essent la part més beneficiada la Patronal, treient beneficis mitjançant bonificacions a la Seguretat Social i d'altres subvencions aportades pel govern estatal.

Des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC vam indicar de la inoperància de l'esmentada reforma com a mecanisme per combatre la temporalitat. Ens tornem a reafirmar en la demanda de retirada de la reforma i exigim a les organitzacions sindicals estatals que facin una autocrítica del suport donat a aquesta iniciativa legislativa.
04-02-2007
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660