AMPLIAR NOTÍCIA
Mesures per combatre la precarietat laboral als municipis
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC proposa, en un document que ha fet arribar a diverses formacions polítiques, un seguit de mesures destinades a combatre la precarietat laboral als municipis catalans.

Sovint es parla de la precarietat a un nivell abstracte i global, apuntant-la com un problema estructural i situant-la, així, lluny de possibles solucions. Des de l’Espai Jove es vol atacar aquesta xacra des del nivell administratiu més elemental, els municipis, i fer que els ajuntaments del nostre país se sentin també partíceps del problema i adoptin un compromís per a que al seu àmbit d’actuació no es permetin pràctiques que contribueixen a la precarietat.

No pot ser que des dels municipis tan sols hi hagi un interès per a l’atracció d’empreses i els beneficis econòmics que aquestes puguin generar, sinó que cal fer-se responsables també dels drets laborals i les condicions de treball que s’hi donen. Les viles i ciutats del país són el pilar bàsic en l’aplicació de polítiques capaces de garantir la cohesió social, combatre la precarietat laboral i teixir models de desenvolupament econòmic sostenible.

Conscients que han de ser adaptades a la realitat de cada població, les propostes de l’Espai Jove estan concebudes com a guia programàtica i es divideixen en cinc blocs temàtics: estabilitat i drets laborals, intermediació i assessorament, sensibilització i formació, acords i plans estratègics i economia social.

Descarregueu el document
21-01-2007
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660