AMPLIAR NOTÍCIA
La presa de pèl de l'SMI 2007
A finals del 2006 el govern espanyol va fixar el Salari Mínim Interprofessional (SMI), que, segons el Reial Decret 1632/2006 del 30 de desembre, queda fixat en 570,60 euros/mes. El fet que, estadísticament, suposi un increment del 5’5% respecte de l’any anterior ha servit a l’executiu estatal per presentar les dades de manera triomfalista.

Davant d’això només podem afirmar que la hipocresia amb el SMI no té límits. Amb un increment ridícul, que el manté encara com un dels més baixos de la Unió Europea, el govern de l’Estat encara gosa anunciar, tal com s’assegura al web del Ministeri de Treball i Assumptes Socials, que aquest 2007 es guanyarà en poder adquisitiu.

Que preguntin als treballadors i treballadores si aquest augment suposarà el seu corresponent augment de poder adquisitiu. Sembla que el govern s’ha oblidat de valorar que tots els béns bàsics per sobreviure també han pujat i que amb aquest salari es fa impossible sobreviure amb els mínims indispensable per a les persones.

L’orgull del govern espanyol també rau en que d’aquesta manera s’està arribant a la xifra que es va prometre de 600 euros/mes. Això, però, és tan sols una mitja veritat, ja que per poder prometre aquesta xifra es va crear un nou indicador per calcular les pensions i deixar així l’SMI només com a salari, treient-li les funcions que fins aleshores tenia com a indicador per al càlcul de diferents prestacions.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC portem anys denunciant la situació de precarietat que pateixen els col·lectius més vinculats al SMI. Al mateix temps, reivindiquem la necessitat d’un SMI català que tingui en compte el cost de vida a casa nostra i que s’adeqüi a la nostra realitat. Així, renovem l’exigència d’un SMI que, com a mínim, signifiqui el 60% del salari mitjà dels i les catalanes, tal com es recull a les recomanacions de l’Organització Internacional del Treball (OIT), l’agència de l’ONU dedicada a assumptes laborals.
15-01-2007
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660