AMPLIAR NOTÍCIA
Stop a les morts laborals
Ahir es va sumar una nova víctima a la sinistralitat laboral. Només vuit dies després de començar el nou any, un operari de la construcció de l’AVE a Barcelona va perdre la vida al bolcar-li a sobre el un camió. I és que, al nostre país, l’esmentada línia de trens d’alta velocitat és una font constant de conflictes, un forat negre de víctimes d’accidents laborals.

Així, comencem el 2007 de la mateixa manera que vam acabar el 2006. L’any passat van augmentar les persones mortes en jornada laboral un 44% respecte l’anterior. I tot això és fruit de la desprotecció que pateixen els treballadors i treballadores a molts dels sectors productius del nostre país, especialment a la construcció. Aquest sector és un dels pilars en què s’ha fet sustentar la nostra economia i al mateix temps és un dels més desprotegits en termes de salut i seguretat laboral. Es tracta d’un sector que sovint s’aprofita de les llacunes legals, de la falta de recursos en les inspeccions laborals i que compta amb el vist-i-plau de les autoritats, molts cops amb interessos personals.

Des de L’Espai Jove de la Intersindical-CSC farem tot el que estigui al nostre abast per aconseguir, d’una vegada per totes, el que ja és un clam: la sinistralitat zero, a tot el país i a tots els sectors.
09-01-2007
Seguretat laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660