AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove celebra la primera jornada d'acció social
El primer dia d’acció social de l’Espai Jove de la intersindical-CSC es va celebrar amb èxit al casal juvenil de Les Corts. Una jornada que va mostrar-nos diferents lluites que s’estan duent a terme dins del nostre país, així com les existents més enllà de les nostres fronteres.

La jornada va patir algun canvi en relació al programa presentat, però sense alterar, en cap moment, els temes a tractar i mantenint un alt nivell en els ponents, enriquint d’aquesta manera els debats posteriors. En tot moment es va buscar quin era el paper del sindicalisme nacional i de classe en aquestes lluites i quina era la millor forma per traslladar aquestes realitats als centres de treball i fer partícips als treballadors i treballadores d’aquestes alternatives .

El dia es va dividir en quatre blocs, on es van tractar temes com la immigració, lluites locals, feminisme i situació de l’Amèrica Llatina. En el primer bloc es va debatre sobre el paper de la immigració i quin hauria de ser la seva veritable situació, passant a definir la hipocresia dels governs europeus, davant d’aquest fenomen, quan en el seu moment van defensar el poder anar a saquejar l’Àfrica i l’Amèrica Llatina.

En el bloc de les lluites locals es va tractar el tema de l’especulació urbanística que pateix l’àrea metropolitana de Barcelona i les lluites que sorgeixen davant d’aquesta realitat. Can Vies, per la seva especial situació després de l’anunci del seu desallotjament, va ser l'eix de la ponència.

Posteriorment tingué lloc el debat sobre feminisme, on amb una introducció sobre què era el feminisme, la seva evolució històrica i el paper de la dona en el mercat de treball. D'aquest bloc en sorgí un dels debats més intensos de la jornada, arribant a l’anàlisi de quin paper han de jugar els homes i les dones per fer front al patriarcat.

Finalment, fou el torn de la vice-cònsol de Bolívia, que va explicar el procés de canvi que s’està produint al país des de l’entrada del president Evo Morales. Va destacar especialment l’avanç que significava la reforma agrària i la nacionalització dels recursos energètics i, per un altre costat, la lluita en favor de l’alfabetització de la població. Va fer referència als bons aires que bufen per a l’Amèrica Llatina després de la superació dels règims militars i l’evolució cap a una Amèrica Llatina més social, encapçalada per Cuba, Veneçuela i la pròpia Bolívia.
18-12-2006
Internacional
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660