AMPLIAR NOTÍCIA
El 16 de desembre…lluites i resistències!
L’actual conjuntura internacional ens està destapant la cara més fosca del sistema econòmic imperant en forma d’un neoliberalisme cada vegada més ferotge. Exemple clar d’aquestes polítiques són les guerres neoimperialistes a l’Irak i Palestina entre moltes d’altres que s’estan cobrant milers de vides a diari.

Aquestes guerres tenen com a objectiu final l’usurpació dels recursos naturals d’aquests pobles per part de les multinacionals, amb el suport de la gran potència mundial, Estats Units d’Amèrica.

Aquestes multinacionals també fan estralls a casa nostra, en tant en quant deslocalitzen les seves plantes industrials i filials per traslladar-les a països on la mà d`obra és més barata i els drets sindicals inexistents. Això ho hem vist en el cas de SEAT, BRAUN i moltes d’altres on milers de famílies s’han trobat sense feina d’un dia per l’altre.

La subordinació dels governs de torn, diguin-se “d’esquerres”, centre o dreta, a les directrius marcades pel capital financer representat per organismes com l’FMI, BM, UE o OMC... estan permetent el desmantellament del sistema de seguretat social, protecció social i altres serveis públics en general, deixant a les classes populars cada cop més desprotegides davant d’un sistema cada cop més privatitzat, on només els qui tenen suficients recursos poden gaudir de la sanitat, educació i serveis socials.

En front de tot això, cada cop són més les veus que s’aixequen plantejant alternatives a l’actual model econòmic. L’ascens de les esquerres a Llatinoamèrica amb la revolució bolivariana i el socialisme del s. XXI com a punta de llança ens estan mostrant que existeixen alternatives factibles on la justícia i la solidaritat siguin les bases de l’estructura social i política d’un estat.

La resistència del poble palestí, Irak i Afganistan, són un exemple més de les lluites populars dutes a terme en front de l’imperi. A casa nostra petites lluites s’estan consolidant com a alternativa a les polítiques liberals. El moviment en defensa del territori, el moviment okupa, les plataformes contra la guerra, etc., demostren que cada vegada són més les veus que s’alcen en contra dels governs que únicament responen als interessos del gran capital.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC considerem que el treball de difusió i sensibilització sobre aquest tema és bàsic per seguir unint resistències. Per això volem convidar a persones i organitzacions que treballen en pro d’una societat més justa a participar de les jornades d’Acció Social que porten el nom de “Veus del Món....”, que tindran lloc el proper dissabte 16 de desembre.

En aquestes jornades volem debatre sobre l’agressió que pateix el territori, les deslocalitzacions i l’autodeterminació dels pobles entre d’altres temes, intentant crear un espai de debat i construcció d’alternatives reals que es consolidi en el calendari de totes i tots aquells que lluiten per canviar el món.

“No passis pel món sense intentar canviar-lo". Ernesto Che Guevara

Cartell de la jornada
28-11-2006
Internacional
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660