AMPLIAR NOTÍCIA
Com confondre naps amb cols
Darrerament hem sentit a parlar de la situació laboral dels monitors i monitores del lleure al nostre país, especialment de la precarietat en el sector. Sense negar-la, però, des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC volem fer alguns aclariments respecte a uns informacions sindicals aparegudes que poden confondre la gent en aquest assumpte.

Es diu, a manera de denúncia, que hi ha milers de joves que treballen de manera desregulada en el món de l'associacionisme. I s'engloba tot això en el sector de l'educació en el lleure quan, de fet, es tracta de dues realitats molt diferents. No es pot comparar la tasca que es realitza en esplais i agrupaments escoltes i que té com a objectiu educar en valors els nens i nenes en el seu temps lliure, amb la tasca dels serveis educatius complementaris de l'ensenyament reglat.

La primera és de caràcter voluntari, mentre que la segona, la que es duu a terme a menjadors escolars, a les activitats extraescolars, a les colònies d'estiu o als cursos i tallers dels diferents casals i centre cívics, conté una part formativa que com a tal està recollida al conveni del lleure educatiu i sociocultural. La temporalitat d'aquest sector és producte dels horaris i el tipus d'activitat (algunes hores als migdies en els menjadors, a les tardes amb els acompanyaments d'activitats i tallers, etc.).

Per això, des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC, que hem estat i estem treballant a favor dels treballadors/es de l'educació en el lleure, manifestem la més enèrgica protesta per unes afirmacions que no aporten llum a la qüestió, sinó que, per contra, venen fum i no ajuden gens a promoure la dignitat del treball en educació en el lleure i, en darrer terme, la seva equiparació dins del col·lectiu professional de l'educació. Entenem que cal considerar l'educació en el lleure dins un marc molt més ampli com seria el darrer gran Pacte Nacional per l'Educació. que no ha inclòs aquest sector i que tenen un paper a jugar en l'educació.

* MARC FAUSTINO, SECRETARI D'ORGANITZACIÓ DE L'ESPAI JOVE DE LA INTERSINDICAL-CSC.
30-10-2006
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660