AMPLIAR NOTÍCIA
Lleure educatiu: fem un pas endavant
El món del lleure educatiu i sociocultural és un sectors professional poc reconegut i valorat, fet que comporta l'existència d'una elevada taxa de precarietat laboral. Tot i que la posada en marxa del primer coneni d'aquest sector havia de millorar la situació, la realitat és que les empreses segueixen actuant com veritables ETT tot cedint treballadores i treballadors als centres on realitzen la seva tasca professional.

Des de la Intersindical-CSC no podem podem considerar com a vàlids convenis que perpetuen i faciliten la subcontractació. Per a posar solució a aquesta problemàtica plantegem la funcionatirzació dels i les professionals d'aquest sector que duguin a terme la seva tasca professional a centres públics.

Des de la Intersindical-CSC reivindiquem:

- L'estricte compliment del conveni al centres de treball del sector, tot i denunciar-ne les mancances de l'acord.

- La necessitat dels treballadors i treballadores del sector d'organitzar-se i promoure eleccions sindicals.

- Sancions a les empreses que no paguen els salaris dels seus treballadors/es dins del termini legalment establert, ni fan arribar els documents (contractes, nòmines…) pertinents les persones interessades.

- Que sigui l'administració pública qui posi fi a aquestes irregularitats tot assumint la responsabilitat de gestionar el bon funcionament de l'educació i l'estabilitat i l'exercici regulat de la feina dels i les professionals que hi treballen a aquest sector.

Propostes de la Intersindical-CSC per a la futura revisió del conveni:

- Desaparició del conveni del lleure educatiu i sòciocultural, passant les categories professionals d'aquest a ser regulades pel Conveni d'Educació Privada de Catalunya..

- Control eficaç de les jornades laborals realitzades en cases de colònies, recollida en l'article 39 de l'actual conveni.

- La creació d'una categoria professional anomenada “Monitor de cases de colònies i estades mediambientals”, entenent que per les seves característiques (mobilitat geogràfica, necessitat d'estar allunyat del seu domicili…) ha de percebre un salari superior.
24-10-2006
Acció Sindical
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660