AMPLIAR NOTÍCIA
Tocar-ho tot, per no canviar res
Han sortit les dades de l’atur del mes de setembre a l’Estat espanyol, unes dades que, a gran trets, ens volen ensenyar les “bonances” de la Reforma Laboral, pactada entre govern, patronals , CCOO i UGT. Tot i l’afany per legitimar aquest acord que entrà en vigor el passat 1 de juliol, la lletra petita mostra que les xifres no són el que aparentment volen que siguin.

Després de l’entrada en funcionament de la Reforma Laboral, l’atur entre els menors de 25 anys ha augmentat fins a un 6% . Els i les joves, el col·lectiu que té l’índex de temporalitat més alt, veiem com aquesta nova reforma no aporta res de bo. Resulta paradoxal que una reforma que s’ha justificat per la reducció de la temporalitat, no actui davant el problema.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ja vam dir que aquesta reforma només suposava una capa de maquillatge i que no entrava a solucionar el problema d’arrel. L’augment de la suposada contractació indefinida de que parlen les dades és sols contractació realitzada via conversió de temporals, bonificacions extraordinàries per a l’empresariat i reducció d’indemnitzacions per als treballadors i treballadores, al mateix temps que la contractació indefinida ordinària va en retrocés, quedant relegada a un paper marginal.
04-10-2006
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660