AMPLIAR NOTÍCIA
Mirem més enllà. Reflexions sobre la vaga a l’Aeroport d’El Prat
Aquests dies estem veient el cas de la vaga del treballadors i treballadores de terra d’Iberia, una vaga molt comentada i criticada per les formes en les quals s’ha portat a terme. Una vaga que ha provocat que molts treballadors no hagin pogut marxar i gaudir de les merescudes vacances.

Els mitjans de comunicació i els nombrosos tertulians de les televisions, així com els nostres polítics i els de l’estat espanyol han culpat i culpen de les formes en la qual va esclatar el conflicte laboral. En cap moment tota aquesta gent ha vist més enllà de l’ocupació de la pista, podem parlar que s’han quedat mirant el dit, enlloc de mirar la lluna.

Partim que les formes de la vaga poden ser criticades, però hem de qüestionar-nos sobre la causa real que ha portat a treballadors i treballadores a arriscar-se a la pèrdua del lloc de treball, i conseqüentment del seu mitjà de subsistència. L’acció ens fa veure que la situació que pateix aquest sector, com d’altres arreu del país, silenciats pels representants dels grans sindicats estatals no els queda altra sortida que la mesura dràstica d’aturar l’aeroport. Qui de nosaltres sabia del conflicte d’aquest treballadors? On estaven els seus representants d’UGT i CCOO? (majoritaris al comitè d’empresa)

No podem quedar-nos en la crítica fàcil contra la part més dèbil, que no té altres mitjans per a fer-se sentir. Ningú ha dit res contra la companyia Iberia que bona part de culpa té. Anem més enllà i valorem-ho tot. No és fàcil arriscar el lloc de treball en uns moments on aconseguir feina estable és prou difícil al nostre país.

Espai Jove de la Intersindical-CSC
Barcelona, 4 d’agost de 2006
Països Catalans
04-08-2006
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660