AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove exposa el seu punt de vista sobre el món educatiu
La CUP de Mataró ha organitzat una xerrada sota el títol “Volem uns serveis d’educació i lleure públics, de qualitat i a l’abast de tothom” .
En ella s’ha debatut sobre el model educatiu que s’està imposant a casa nostra, el futur de l’educació pública després de l’aprovació del Pacte Nacional d’Educació, i quin és el paper de l’educació en el lleure en aquest model , així com les precàries condicions d’aquests treballadors i treballadores.

David Soriano, secretari d’Acció Social de l’Espai Jove, ha manifestat que “ el principal problema que afecta les condicions laborals dels i les treballadores del lleure, és la manca de reconeixement social de la seva tasca com a educadors i educadores”, i assenyalat que tothom ha d’assumir la part que li toca en la seva responsabilitat . Soriano ha dit “ les institucions públiques, han decretat lleis per a la gestió d’aquest tipus de serveis que únicament han servit per convertir el sector en un paradís de la subcontractació” i alhora de valorar el primer conveni que regula el sector ha denunciat “de que serveix un conveni que no es compleix, un conveni que de per si és molt de mínims i a sobre ningú es preocupa de posar-lo en marxa. Aquest conveni únicament ha servit per legitimar la manera de funcionar del sector, i els sindicats UGT i CCOO van corre a signar-lo per marcar-se un tanto, però sense cap mena de suport social per part dels i les treballadores”.

L’Espai Jove treballa i lluita per construir un model educatiu públic i de qualitat, on l’educació en ell lleure sigui reconeguda com un espai educatiu important en la vida de l’infant, i proposem, que el col·lectiu de treballadores i treballadors del sector passin a ser contractar directament per institucions municipals, creant així una educació en el lleure pública.
Mentrestant seguirem promovent eleccions en els centres de treball per que els treballadors i treballadores facin respectar els seus drets, i preparar alternatives per poder negociar la revisió del conveni que es durà a terme l’any que ve. La nostra aposta, derogar aquest conveni i incloure les seves categories en el d’ensenyament privada.
04-07-2006
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660