AMPLIAR NOTÍCIA
28 de juny: al món del treball, com a la vida, totes les opcions sexuals són vàlides
Un any més es commemora el dia de l’alliberament gai, lèsbic, bisexual i transsexual (GLBT). Un any més haurem de sentir els discursos que parlen i s’enorgulleixen acríticament de com ha millorat la situació d’aquest col·lectiu, de com van guanyant drets a marxes accelerades.

Però, tal com passa en altres esferes de la vida, el món del treball no és aliè a les injustícies que pateixen les persones d’aquests col·lectius: assetjament moral en els llocs de treball, burles i vexacions per part de companyes, companys i patrons, negació dels minsos drets reconeguts en els convenis col·lectius o a l’Estatut dels Treballadors en són algunes manifestacions.

Per això, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC exigeix que a l’hora de negociar convenis col·lectius s’universalitzi el conjunt de drets socials que reculli aquell text legal i es castigui exemplarment aquelles persones, companys/es o empresaris/es, que atemptin cap al respecte i dignitat d’altres persones per la seva opció sexual.

Sabem que és un camí difícil que comença per un canvi de mentalitat i de valors a tots els nivells. Per estrany que sembli, la moral reaccionària inculcada durant segles a tota la població dels estats espanyol i francès encara es deixa sentir amb força avui dia. La prova la veiem quan els defensors d’aquesta moral fan sentir el seu violent malestar cada vegada que el col·lectiu GLBT fa petits passos en l’assoliment d’uns drets socials que han de permetre equiparar el conjunt de la ciutadania.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC entenem aquest dia, el 28 de juny, com un dia de lluita que cal assenyalar al calendari de totes aquelles persones que creiem en la igualtat de drets.

La igualtat que alguns volen fer creure que ha arribat encara queda lluny, i ens solidaritzem amb totes aquelles organitzacions que fan seva la bandera de l’alliberament de les persones GLBT, i fem una crida al conjunt de la classe obrera catalana a trencar amb les idees homòfobes que durant segles han criminalitzat a les persones GLBT.

Per això, pel 28 de juny, jove treballadora, jove treballador, sortim al carrer i expulsem l’homofòbia dels centres de treball així com de la resta de les nostres vides.
28-06-2006
Acció Sindical
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660