AMPLIAR NOTÍCIA
Precaris de l’estiu per unes condicions laborals dignes
Ens apropem a l’estiu. I per la gran majoria del jovent català que durant el curs estudia això és sinònim d’aprofitar uns mesos per fer alguns diners. Per als empresaris és sinònim de rebaixes, i per al govern estatal, de regal nadalenc.

Rebaixes per a l’empresariat perquè l’estiu suposa una bossa de joves que busca un treball per a un temps concret, que estan disposats a tot per obtenir uns recursos que després els permetrà finançar els estudis. No hi ha, per tant, expectatives d’un lloc de feina segur ni tan sols d’un contracte o d’una formació en prevenció. Una selva de precarietat, en definitiva.

Regal nadalenc per al govern perquè és en aquest període quan es publiquen les dades de l’atur que, òbviament, sempre baixen, i es proclama als quatre vents que s’ha augmentat les contractacions, evidentment gràcies a la temporalitat.

Tot això es deu, en bona part, a la pròpia estructura productiva amb què s’està fonamentant, cada vegada més, l’economia del país: el turisme i el sector serveis, que necessiten mà d’obra inexperta per a ser utilitzada. I així tot s’hi val: manca de contractes, contractes temporals sense motiu o amb causes equivocades, cotitzacions inferiors, jornades superiors al que estableix la legalitat, etc.

Davant d’aquesta situació, no podem deixar que aquesta bossa de jovent hagi de viure l’estiu en condicions de precarietat extrema, oblidats pels grans sindicats perquè la seva curta estada en el món laboral no interessa.

Cal, doncs, començar a construir un altre tipus de treball. Per això fem una crida als precaris de l’estiu a participar activament d’aquest canvi, a mobilitzar-se per unes condicions de treball dignes, tal com fem des de l’Espai Jove al llarg de l’any.

Gerard Rabat
Responsable d'Acció Sindical de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC
20-06-2006
Acció Sindical
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660