AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove de la Intersindical-CSC denuncia a l’empresa Xauxa per vulnerar els drets dels seus i les seves treballadores
Fa uns mesos des de l’Espai Jove vam iniciar una campanya adreçada al col•lectiu dels treballadors i treballadores de l’educació en el lleure que ens ha portat a realitzar assemblees i reunions informatives pel territori. Durant aquest temps hem pogut constatar que, malgrat la signatura del primer conveni laboral regulador de la seva activitat, és un sector professional en el qual els drets de les treballadores i treballadors són vulnerats sistemàticament: sous més baixos dels marcats per llei, categories professionals que no es corresponen amb la realitat, contractes temporals que haurien de ser fixes... i així podríem seguir una bona estona.
Sembla ser que als treballadors i treballadores en l’àmbit del lleure educatiu no se’ns pren seriosament; i això, sumat a la situació de precarietat estructural que envolta a tants joves i no tan joves, converteix la feina d’educadora i educador en el lleure en una feina sense cap dret, on les empreses estan massa acostumades a tenir-nos en silenci, i per tant, a poder fer dels treballadors i treballadores d’aquest sector autèntics ninots. Aquest és el pensament de les empreses que fan de l’educació en valors un negoci lucratiu. No podem oblidar que el món del lleure educatiu va plenament lligat a la relació entre persones, amb l’educació, a la interacció i l’intercanvi de valors humans; aquesta tasca mereix un reconeixement, i no el que ens trobem: vulneració dels nostres drets i prepotència per part de la patronal.
El cas més flagrant de vulneració de drets, el trobem en una de les empreses amb més nom del sector, l’antiga Xauxa, en l’actualitat Planeta Planetari i totes les seves variants, Noves Alternatives Educatives, Restauració les Tallades i alguna més que potser ens oblidem.
Aquesta empresa, encara que sembli mentida, en ple segle XXI és incapaç d’informar correctament als seus treballadors i treballadores, de pagar als seus empleats quan toca, i tot això amb el silenci còmplice del comitè d’empresa íntegrament format per UGT.

L’Espai Jove de la Intersindical-CSC fa una crida als treballadors i treballadores d’aquesta empresa a denunciar, com molts companys i companyes ja han fet, totes aquestes irregularitats: fer veure a aquestes empreses que no ens deixem trepitjar, que els treballadors i treballadores tenim veu i força per dir que ja n’hi ha prou d’aquest tracte, que ja n’hi ha prou que se’ns sortegi, que ja n’hi ha prou d’aquesta inestabilitat que se’ns ofereix i que titllem d’abusiva.

Alhora volem fer una crida a les institucions públiques i privades a rescindir el contracte amb aquesta empresa que no respecta els drets dels seus treballadors i treballadores.

Monitor@ no ets un ninot, fes-te respectar!
31-05-2006
Acció Sindical
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660