AMPLIAR NOTÍCIA
12 d'octubre, ras i curt: #resacelebrar
Tornem a ser a 12 d’octubre. Un d’12 d’octubre que representa tot allò antagònic al poble català, que tot i els múltiples noms que ha anat rebent al llarg del temps (Dia de la Raza, de la Nació, de la Hispanitat, de les Forces Armades...) sempre ha tingut el mateix rerefons: la superioritat i colonialisme espanyols. 

Ara fa un any dèiem: “Les llistes de l’atur i de precaris augmenten, l’espoli fiscal no té aturador, els drets es redueixen i els deures augmenten, les decisions populars són ignorades o reinterpretades, i tot això, a més, es veu barrejat amb la negació sistemàtica de les realitats nacionals mil•lenàries. I, mentrestant, l’Estat espanyol farà la seva tradicional desfilada militar, promocionant les bondats de l’exèrcit espanyol a tort i a dret i mostrarà que, malgrat la transició comença a quedar lluny, els principis anteriors són ben vigents.”

No cal que modifiquem ni una coma del paràgraf que escrivíem ara fa un any. La situació no ha fet més que agreujar-se amb la seva perpetuació un any més. És per això que tornem a reivindicar un calendari laboral propi. Aquesta reivindicació no ha de quedar en l’anecdotari, sinó que ha de ser un acte de desobediència més. Només trencant aquells esquemes que ens han imposat podem conformar el nostre futur. Per això, no cal que, any rere any, hàgim de festejar aquelles festes d’imposició de l’Estat espanyol i/o francés: dies de la República, la Hispanitat o la Constitució Espanyola han de quedar en l’oblit, només trencat pel record d’aquells i aquelles que n’han estat víctimes d’aquests estats.

Per un calendari laboral propi, el 12 d’octubre no hi ha res a celebrar!
12-10-2012
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660