AMPLIAR NOTÍCIA
#SOBRENCADIRES: NOSALTRES CORREM UNA MARATÓ D'OBSTACLES
La setmana passada ens van voler convèncer amb un intensiu de la programació televisiva i radiofònica pública, que això de la pobresa és un fet circumstancial i que la caritat és la manera de solucionar-la. Una marató caritativa on se suposa que ciutadanes i ciutadans hem d'aportar fons perquè altres ciutadanes i ciutadans puguin afrontar les dures condicions de vida en què els ha sotmès el sistema capitalista. Un sistema abanderat per moltes de les empreses que avui, en una dubtosa maniobra de rentat de cara, patrocinen la cínica “Marató per la pobresa”. Marató que destinarà els seus fons a algunes de les entitats socials que han vist fa poc retallades de manera dràstica les subvencions provinents de l'estat per desenvolupar la seva tasca.

Què solucionem amb una activitat com aquesta? Que ningú ens vulgui vendre que així les entitats socials poden continuar desenvolupant la seva activitat sense problemes i que la societat en sortirà beneficiada, perquè ningú compra que una activitat caritativa d'un dia podrà amb totes les destrosses socials que ha causat i causarà aquesta crisi magistralment dirigida perquè els seus causants no perdin cap privilegi i de retruc, l'estat del benestar es vagi desarticulant de manera lenta però difícilment irreversible. Que no ens vulguin vendre que la pobresa és un fet circumstancial de causes indestriables... coneixem els causants d'aquesta pobresa, i coneixem les accions que l'agreugen cada dia més. Una de les últimes, provinent del Conseller Mena és la creació d’un nou contracte de pràctiques precaritzador per a joves. Contracte que es podrà dur a terme sempre que una empresa signi un conveni amb el SOC, oferint a joves d’entre 18 i 25 anys amb un títol universitari o grau mig o superior de Formació Professional, la possibilitat de treballar a la seva empresa entre 3 i 9 mesos per 426€ mensuals, el 65% del sou mínim interprofessional.

No ens conformem amb la caritat, exigim justícia social. No volem un feix de bitllets un dia, demanem una societat en la que viure cada dia no sigui una marató d'obstacles com poques. En què les taxes universitàries pugin un 66% esdevenint els estudis universitaris una meta inassumible en molts casos, en què trobar un pis del que en poguem pagar el lloguer o on tinguem accés a un sistema sanitari universal de qualitat com la resta de ciutadans.
29-05-2012
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660