AMPLIAR NOTÍCIA
UGT i CCOO van rebre el 2009 més de 51 milions d'euros en subvencions de les administracions catalanes
El 4 de maig de 2012, la Sindicatura de Comptes de Catalunya va fer públic l’informe Subvencions rebudes per les organitzacions sindicals de Catalunya – Exercici 2009, un estudi que ve a posar una mica de llum en un dels terrenys més pantanosos del món polític i sindical. Un document que permet omplir de dades el que moltes persones i organitzacions, com L’Eina-l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, fa temps que denunciem: el tracte de favor que reben els grans sindicats espanyols a Catalunya per part dels poders polítics i la relació de dependència i servilisme que aquests estableixen amb les administracions públiques.

I les xifres són escandaloses, ja que el 2009, ja en plena època de crisi, les administracions catalanes van atorgar subvencions per valor de 26.039.195,09 euros a UGT i 25.542.014,14 euros més a CCOO, mentre que la resta de sindicats es van repartir 1.075.434,61 euros. Els grans sindicats espanyols, per tant, van acaparar més 51 milions d'euros en total, gairebé el 97% del total de subvencions sindicals.

A més, la Sindicatura va detectar nombroses irregularitats en les atorgacions, criticant que en ocasions es feien només pel tamany del sindicat –encara que això no constés a les bases de la convocatòria– i, en molts casos, a dit, sense concurs públic i sense fer-les públiques posteriorment, el que, segons l'organisme fiscalitzador, pot atemptar contra el dret a la igualtat i el dret a la llibertat sindical. Una fórmula per primar les organitzacions dòcils amb el poder i plenes de servituds i per facilitar el manteniment de l'actual correlació de forces sindicals, dificultant l'ascens d'un sindicalisme combatiu, alternatiu i català.

Podeu llegir aquí el document que hem elaborat en base a l'informe de la Sindicatura i fer córrer les xifres a través d'aquesta imatge.

23-05-2012
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660