AMPLIAR NOTÍCIA
La Constitució és fàcilment reformable només per als mercats? Combatem Constitució i mercats, doncs!
Després d’al·legar durant anys que la rigidesa de la Constitució eren un impediment per a avançar cap a cotes majors d’autogovern i sobirania fiscal, un simple gest dels mercats i de la cancellera alemanya, Angela Merkel, han servit per reformar-la en tan sols dues setmanes. Queda clar, doncs, que la Carta Magna espanyola tan sols és una mala excusa per frenar les aspiracions nacionals dels Països Catalans i per blindar un sistema capitalista de mercat. Com a presó dels pobles i instrument de les classes benestants que és l’Estat espanyol, el seu text sagrat actua de forma inamovible o permeable segons qui li reclami.

Aquest nou acte de vassallatge als mercats es realitza igualment d’esquenes a la població, sense donar la capacitat ni tan sols de votar en referèndum la reforma. Quina ironia que en un moment en què tothom (i especialment el partit del Goven espanyol, el PSOE) està fent picades d’ull al moviment del 15-M, que exigia més democràcia, ara se li negui encara més la paraula a la ciutadania!

Des de L’Eina-l’Espai Jove de la Intersindical-CSC no estem sorpresos de la mesura -fa molts anys que coneixem la naturalesa antidemocràtica i capitalista de l’Estat espanyol-, però sí que ofèn fins i tot la manca d’interès en intentar maquillar aquest nou menyspreu a la classe treballadora. El llop ja no es digna ni a vestir-se de cabreta! Sigui com sigui, aquesta nova demostració de la gènesi de l’Estat no fa més que donar-nos nous arguments i evidències que cal lluitar a la vegada per trencar la “indissoluble unitat” que fixa la seva Constitució i tombar el neoliberalisme que li dicta els moviments des de la Unió Europea. Amb un article més o menys a la seva carta magna, avancem cap a la independència i el socialisme!
03-09-2011
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660