AMPLIAR NOTÍCIA
Rebutgem enèrgicament la Llei Òmnibus
El “Govern de la il·lusió” no va trigar gaire dies a deixar-nos ben clares quins serien les seves línies mestra: rere l'excusa de la crisi, s'afilarien les tisores i els pressupostos quedarien fets a la mida d'uns quants. La situació de crisi exigia austeritat i evitar despeses excessives. Així doncs, amb l'austeritat per bandera estem veient com serveis socials i que considerem bàsics com la salut o l'educació veuen els seus pressupostos ja de per si pobres, encara més retallats. Les amenaces de fa unes setmanes contra les que ens escandalitzàvem i indignàvem ja no són tals, són realitat: el govern ja ho ha posat en blanc sobre negre amb una proposta de pressupostos que ens retallen a tots pel benefici d'uns pocs.

I per aquells que hagin tingut temps de digerir la proposta de pressupostos: tranquils, les mesures d'austeritat no s'acaben aquí. Un bon acompanyament a una economia austera pot ser una reorganització de l'administració. Doncs, el govern que no s'està de res (tot sigui per l'austeritat) ha llençat a la palestra la “Llei de simplificació, d'agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l'activitat econòmica”, popularment coneguda com a Llei Òmnibus.

Darrere aquesta pompositat de títol s'hi amaga una reestructuració de l'administració i ja que hi som, alguna altra finalitat com per exemple: facilitar la competitivitat i productivitat en l’àmbit econòmic. És a dir la modificació de la legislació que té a veure amb matèries tan diverses com l'urbanisme, el medi ambient, els drets dels ciutadans, l'habitatge protegit o la sanitat, entre altres. Es modifiquen prop d'un centenar de lleis d'anteriors legislatures sense possibilitar-ne cap tipus de debat parlamentari. El motiu d'això, segons paraules textuals del Departament de Presidència és el següent: “L’avantprojecte evitarà el col·lapse parlamentari que es generaria si es tramitessin prop de 90 modificacions legislatives singulars i individualitzades. Això facilitarà la celeritat en la tramitació i, per tant, en l’adopció de les mesures, i el resultat serà més ràpidament apreciat pel ciutadà.”

El que apreciem, i cada vegada més ràpidament, és la poca sensibilitat d'aquest govern que davant del clam de les ciutadanes i ciutadans indignats amb aquest sistema que ens escanya i precaritza; envien el servei d'ordre a netejar carrers i continuen apretant en la mateixa direcció. Atorgant tot el poder als mercats financers i grans multinacionals i blindant actituds corruptes a l'administració.

Des de L'Eina-Espai Jove de la Intersindical-CSC, rebutgem enèrgicament la Llei Òmnibus, tant per les formes –la tramitació ràpida i conjunta de gran quantitat de modificacions de llei per evitar el debat– com pel fons –altra cop es tornen a posar per davant els interessos dels lobis econòmics que els dels ciutadans i el medi ambient. Reclamamen, per tant, que el govern lamini la llei i s’atreveixi a afrontar cada discurssió on toca i com toca. Mentre, ens dóna cada cop més motius per indignar-nos i, al conjunt de la ciutadania, per patir desafecció de la política. Una política cada cop més autoritària, que evita el debat, i titella dels poders econòmics.
14-06-2011
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660