AMPLIAR NOTÍCIA
En suport a les acampades: cal indignació, mobilització, organització i vot
Les acampades que estan tenint lloc a Barcelona, València i Palma i tants altres municipis dels Països Catalans, però també de l'Estat espanyol i d'altres països europeus són un clam de ciutadanes i ciutadans indignats amb un sistema que ens escanya i precaritza. Un sistema que, en nom de la democràcia representativa, fomenta el bipartidisme, atorga tot el poder als mercats financers i les grans multinacionals i blinda les actituds corruptes a tots els nivells de l'administració. Les formes d'aquesta protesta, assembleària i inclusiva, i la solidaritat que ha despertat en un gruix important de la població provoquen que cap partit s'atreveixi a criticar-la directament, fins i tot aquells que hi són durament atacats. No així les eines implícites d'aquestes formacions, ja que opinadors, pensadors i “intel·lectuals” ja estan disparant contra aquesta innovadora lluita que se serveix de les noves tecnologies per organitzar-se. La Junta Electoral Central s'ha apuntat a aquesta càrrega prohibint les mobilitzacions previstes per aquest cap de setmana, malgrat que no tenien un objectiu partidista.

Són evidents les limitacions d'aquesta protesta, tant en les formes com en els continguts, però aferrar-se a aquestes per desprestigiar-la és demagog i barroer. Com tot moviment social, la seva estructura és etèria i la demanda és parcial, però és l'expressió pacífica i legítima d'una indignació i d'un sentiment contrari a l'actual sistema social i polític. Seria desitjable que aquest moviment cristal·litzés en alguna plataforma més permanent, en la fórmula que els acampats i les acampades decidissin, però fins ara ens hem de felicitar de la seva capacitat d'organització i l'ús innovador de les xarxes socials que l'han permès.

Des de L'Eina-Espai Jove de la Intersindical-CSC, per tant, compartim bona part de les reivindicacions de les indignades i cridem al jovent treballador català a donar-li suport, així com a combatre els intents dels cossos policials que, sota el comandament de Felip Puig o Alfredo Pérez Rubalcaba, vulguin negar el dret a la llibertat d'expressió i protesta.

Això, però, no és en cap cas incompatible amb fomentar un vot crític aquest diumenge contra el sistema actual i els partits majoritaris. L'abstenció que algú vincula –erròniament– amb aquestes acampades només beneficiaria precisament a les forces conservadores que han mantingut fins ara el poder i estan aplicant retallades i reformes contra la classe treballadora. Cal, doncs, indignació, mobilització, organització i vot. De forma coordinada i generant sinèrgies. Cap a la independència i el socialisme.
19-05-2011
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660