AMPLIAR NOTÍCIA
L'Eina edita un document amb propostes laborals per aplicar en l'àmbit municipal
Des de l’Eina-Espai Jove de la Intersindical-CSC, davant la proximitat de les eleccions municipals, volem tornar a posar a l’abast de les diferents forces polítiques un seguit de mesures que proposem tirar endavant des dels Ajuntaments de les nostres viles i ciutats per fer front a la precarietat laboral, en especial entre el jovent.

Si fa quatre anys vam presentar un primer document amb algunes propostes, en l’actualitat el trobem més necessari que mai, ja que l’especial situació econòmica que estem vivint ha tingut una profunda incidència sobre aquelles capes de la societat que estaven en una situació més precària.

Sigui com sigui, cal tornar a recordar que els Ajuntaments són segurament l’administració amb menys recursos i competències per poder incidir en l’àmbit laboral, però també són els primers que han de donar resposta des de la proximitat a les problemàtiques de la ciutadania. De fet, la Constitució fixa la legislació en l’àmbit del treball com una competència exclusiva de Madrid i, mentre les autonomies s’han de limitar, com a molt, a executar les polítiques que aprova l’Estat, els Ajuntaments hi poden incidir de forma col·lateral amb mesures pal·liatives o complementàries.

Tanmateix, això no treu que aquestes siguin importants, en especial per demostrar que hi ha formes de fer front a la crisi i a l’atur que no passin exclusivament per ajudar fiscalment les empreses i retallar drets socials i laborals a les classes treballadores. A banda, és clar, la incidència efectiva d’aquestes polítiques en l’àmbit local pot ser molt notable.

Classifiquem les nostres demandes, que cal adequar a les múltiples realitats i necessitats locals, en quatre àmbits, des d’on els consistoris locals poden treballar contra l’atur i en favor dels drets laborals: intermediació laboral, promoció de l’ocupació de qualitat, adequació de la fiscalitat i pedagogia ideològica.

Podeu llegir aquí el document amb les nostres 22 propostes, que esperem siguin útils per al màxim nombre de candidatures i, per tant, puguin aplicar-se i millorar la situació social i laboral de les treballadores.
22-04-2011
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660