AMPLIAR NOTÍCIA
L'Eina participa en tres dels tallers del Segon Congrés de la Joventut de les Illes Balears
El passat cap de setmana del 2 i 3 d'abril va tenir lloc a Palma el Segon Congrés de la Joventut de les Illes Balears, organitzat pel Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), vuit anys després de la primera trobada, a la UIB. Tenia com a objectiu debatre sobre diversos aspectes que afecten al jovent illenc, entre els quals el model econòmic i laboral i el dret a l’accés a l’habitatge. Dos membres de L’Eina-Espai Jove de la Intersindical-CSC van ser els encarregats de dinamitzar tres dels tallers d’aquest eix durant el dissabte.

Després de visualitzar el film de Michel Moore “Capitalisme: una història d’amor”, el primer taller va versar sobre la necessitat de frenar la tendència a l’especulació del sistema financer actual i de garantir efectivament el dret a l’habitatge. Posteriorment, L’Eina també es va encarregar de dirigir un altre taller sobre les mancances en la legislació laboral vigent quant a la protecció dels drets del jovent en la transició entre l’escola i el treball i també va portar un debat sobre les possibilitats i característiques del sindicalisme jove i els canvis a afrontar per aconseguir una veritable implicació de les joves treballadores en les organitzacions obreres i en la lluita pels seus drets.

Els participants al taller van coincidir en la idoneïtat de mesures com la nacionalització de la banca, la necessària renovació dels models sindicals amb la implicació del jovent precari i l’adequació dels models contractuals per evitar abusos dels empresaris. Des de L’Eina valorem molt positivament aquesta iniciativa del CJIB i esperem que aquestes propostes no es quedin aquí i siguin assumides per les formacions polítiques que tenen possibilitats d’implantar-les. El jovent balear ha assenyalat una sortida a la crisi molt diferent a l’actual que té dret a ser escoltada.
06-04-2011
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660