AMPLIAR NOTÍCIA
L'Eina rebutja la guerra imperialista a Líbia
Davant la interversió militar per part de l'OTAN a Líbia, l'Eina-Espai Jove de la Intersindical-CSC ens solidaritzem amb el poble libi, amb les revoltes populars que s'estan donant als pobles del nord d'Àfrica, i condemnem i rebutgem qualsevol intervenció imperialista per part dels països occidentals que responen sense cap mena de dubte a interessos econòmics i estratègics. Igualment, rebutgem el règim dictatorial de Gaddafi, però hi havia moltes altres fórmules per fer-hi front, començant per no haver-lo engreixat, enriquit, legitimitat i armat durant dècades o renunciant al seu petroli tacat de sang i ofegant-lo econòmicament. Sigui com sigui, no deixa de ser sospitós que, davant la flagrant vulneració dels drets humans que té lloc també a altres estats com el Marroc, Bahrein o Israel, només Líbia es mereixi una intervenció aliada.

Alhora denunciem tant a l'Estat espanyol com als partits polítics catalans que tenen representació parlamentària (els mateixos que fa 8 anys criticaven la guerra de l'Iraq) que han donat suport a la interverció militar, una mostra clara de suport a l'imperialisme. Res garanteix que la intervenció aliada deixi el país millor o produeixi menys morts civils a mig i llarg termini que a l'Iraq o l'Afganistan. Les revolucions democràtiques i socials exitoses són les que no queden posteriorment controlades per les forces occidentals i les seves multinacionals energètiques.

En aquest sentit, donem tot el suport a les mobilitzacions convocades per la Plataforma Aturem la Guerra i animem al jovent treballador dels Països Catalans a participar-hi.
31-03-2011
Internacional
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660