AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove prepara una nova etapa a partir de la propera assemblea
Quan va començar la present crisi capitalista, poca gent pensava que duraria tant i encara menys temíem que servís per a retallar tants drets amb tan poca oposició. Quan el poble de Catalunya va aprovar un retallat i escarransit Estatut, poques persones vam creure que l’hostilitat espanyolista podria desembocar en tants atacs a la nostra limitada i esquarterada autonomia. El jovent treballador català estem veient com es desdibuixa el nostre futur, cada dia que passa, i la precarietat que en un principi havia de ser un mal temporal va camí a consolidar-se i perpetuar-se. Quan acabi l’any vinent, pot ser que tots els territoris en què estan dividits els Països Catalans estiguin governats per la dreta, un element que sens dubte ajudarà a què el capital guanyi noves batalles a costa del nostre benestar.

Per fer front a aquesta situació i per organitzar una resposta unitària dels treballadors i treballadores del país, és un deure de totes i tots reforçar, fer créixer i ajudar a consolidar un sindicat nacional i de classe majoritari, combatiu, socio-polític i amb incidència dins i fora dels centres de treball. I, en aquesta tasca, la gent jove hi tenim un paper primordial, hem de ser subjecte de canvi, hem de ser la base que trenqui l’estatus actual i la pau social que enroquen governs titella i sindicats d’acompanyament en la claudicació permanent i còmplice davant dels designis de la patronal. Som el jovent qui hem de dur la flama de la independència i el socialisme als centres de treball i reforçar el sentiment de classe treballadora al carrer i arreu.

És per això que, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, el jovent sindicalista dels Països Catalans, estem preparant la nostra quarta assemblea nacional, que tindrà lloc el proper 19 de febrer, a Barcelona. Tanmateix, aquesta no és una assemblea més. Per preparar-la, hem fet un profund anàlisi dels nostres onze anys d’història, per tal de replantejar-nos el nostre paper dins del món sindical, el món associatiu juvenil i entre el conjunt del jovent treballador català, per tal de ser més útils i efectius. I serà en aquesta trobada de tota la militància de l’Espai Jove que debatrem tots aquests canvis que ens han de permetre consolidar-nos nosaltres i el conjunt d’un sindicat que encara està per construir. Amb aquest objectiu, la comissió organitzadora té previst reunir-se en breu amb les organitzacions amb qui s’ha treballat els darrers anys i totes aquelles persones que s’han acostat a l’Espai Jove, per tal de captar i mirar d’introduir en les modificacions a implantar totes les suggerències, crítiques i propostes possibles.
24-12-2010
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660