AMPLIAR NOTÍCIA
Prou! Independència pel Sàhara, ja!
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem, en aquest moment, mostrar la nostra solidaritat cap el poble saharaui que, actualment, està tornant a partir una forta repressió per part del Marroc.

No podem restar callats davant les contínues agressions que pateixen, mentre la comunitat internacional calla per interessos polítics i econòmics. Cal denunciar la situació en què es troba el Sàhara Occidental, negat a poder decidir el seu futur.

En els últims anys, malgrat el silenci de les armes del Front Polisario, el Marroc no ha parat d’humiliar, reprimir i silenciar les veus que reclamen per justícia i en compliment dels postulats internacionals la llibertat d’aquest territori ocupat.

En aquest afer és també condemnable l’actitud de l’Estat espanyol, que, amb el seu continuat silenci en aquest afer, és còmplice del Marroc. Més en aquests dies, quan al campament d'Agdaym Izik i a Al-Aaiun mateix, les forces militars/ policials i civils del Marroc han assetjat, assassinat i reprimit la protesta de més de quinze mil saharauís per les condicions de vida a les quals són sotmesos per les autoritats marroquines. Mentrestant, el govern espanyol ha callat, consentint aquestes atrocitats.

És encara més delictiva l’actitud espanyola quan en afers internacionals en els quals no hi tenen res a veure agafen un interessat protagonisme: la intermediació per l’excarceració de presos de l’extrema dreta cubana i el seu asil a l’Estat espanyol, la condemna sistemàtica cap aquells països que tinguin relacions amb Moviments d’Alliberament Basc, etc. Per contra, en el cas del Sàhara Occidental, al qual van abandonar a la seva sort, mai els han volgut restaurar els danys causats per l’ocupació colonial.

Per tot això, des de l’Espai Jove, ens sumen als actes de solidaritats amb el poble saharaui, apel·lem a la societat a condemnar l’actitud dels governs espanyol i marroquí i reclamem el dret a l’autodeterminació dels pobles oprimits.

Mentre els estats com l’espanyol i marroquí es cobreixen entre si,
els pobles oprimits teixim llaços de solidaritat!
23-11-2010
Internacional
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660