AMPLIAR NOTÍCIA
Sant tornem-hi: el 12 d’octubre, el jovent treballador català no tenim res a celebrar!
Davant la proximitat del 12 d’octubre, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC tornem un any més a reivindicar la necessitat de disposar d’un calendari laboral propi. No cal que, any rere any, hàgim de festejar aquelles festes d’imposició de l’Estat espanyol i/o francés: dies de la República, la Hispanitat o la Constitució Espanyola han de quedar en l’oblit, només trencat pel record d’aquells i aquelles que n’han estat víctimes d’aquests estats.

Un d’12 d’octubre que representa tot allò antagònic al poble català. Rebatejat en múltiples ocasions: Dia de la Raza, de la Nació, de la Hispanitat, de les Forces Armades..., però sempre amb el mateix rerafons, la superioritat i colonialisme espanyols.

Les llistes de l’atur i de precaris augmenta, l’espoli fiscal no té aturador, els drets es redueixen i els deures augmenten, les decisions populars són ignorades o reinterpretades, i tot això, a més, es veu barrejat amb la negació sistemàtica de les realitats nacionals mil•lenàries. I, mentrestant, l’Estat espanyol farà la seva tradicional desfilada militar, promocionant les bondats de l’exèrcit espanyol a tort i a dret i mostrarà que, malgrat la transició comença a quedar lluny, els principis anteriors són ben vigents.

La reivindicació d’un calendari laboral propi no ha de quedar en l’anecdotari, sinó que ha de ser un acte de desobediència més. Només trencant aquells esquemes que ens han imposats, els quals s’han acabat donant per bons, podrem conformar el nostre propi futur.

És important que des de les nostres possibilitats anem fomentant el treball en aquestes jornades, com a acte de rebuig. No hi ha una millor forma d’acabar amb aquestes imposicions que el no fer-ne cas. Així, felicitem aquelles iniciatives que van en aquest sentit, com és el cas d’Òmnium Cultural, que treballarà el dia 12.

Per un calendari laboral propi, el 12 d’octubre no hi ha res a celebrar!
08-10-2010
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660