AMPLIAR NOTÍCIA
El Jovent unit fem força amb la Vaga General!
El dia 29 de setembre ja és a prop. Demà tindrà lloc el que per moltes i molts joves serà la seva primera vaga general. Una jornada de protesta que no ha de quedar en un sol dia de lluita, però que tanmateix ha de demostrar aquell dia que com a classe treballadora i com a jovent estem farts de tantes retallades de drets socials, laborals i nacionals. La jornada de demà serà (ha de ser) històrica, per poder començar a reivindicar i construir un futur de justícia i llibertat, per frenar l'avenç i la consolidació de les mesures neoliberals.

De motius per secundar la vaga n'hi ha molts, però sobretot ens ha de moure la dignitat de saber dir prou quan ens escupen i se'n riuen de nosaltres per a beneficiar els i les de sempre! Demà, el jovent català, el que ja treballa, el que busca feina o el que estudia, ha de parar els centres de treball i d'estudis i sortir al carrer!

Tanmateix, per evitar la desinformació que estem patint aquests dies i davant les múltiples consultes rebudes sobre la vaga general, volem aclarir-vos alguns aspectes que pensem que cal tenir presents:

Quant em descomptaran pel dia de vaga?
Us descomptaran el sou del dia no treballat més la part proporcional de les pagues extres. Si voleu fer un càlcul aproximat dividiu el vostre sou entre 30 i multipliqueu-lo per 1,4.
Per a un sou mensual d’uns 1000€ vindrien a ser uns 47€.

Aquell dia es cotitza a la Seguretat Social?
Aquell dia es roman en situació assimilada a l’alta a la Seguretat Social.

Estic obligat a notificar la meva participació a la vaga?
No cal. Els vostres caps no us poden preguntar si fareu vaga. Això es pot considerar coacció.
Podem decidir sumar-nos a la vaga en el darrer segon. És una decisió personal.

Què passa si no puc arribar a la feina o hi arribo tard?
En el cas que no feu vaga o estigueu designats de serveis mínims, si demostreu que no heu arribat a la feina per causes alienes a la vostra voluntat i aquestes causes estan degudament documentades no us poden descomptar res.
Per tant, si no podeu agafar els transports públics demaneu un justificant per a la feina i aviseu els caps del motiu pel qual no hi podeu arribar.

Em poden impedir accedir a la meva feina?
Els piquets informatius són lícits, ja que la llei preveu el dret dels treballadors a fer publicitat de la convocatòria de vaga i intentar convèncer els treballadors a fi que s’hi afegeixin.

Ens cal guanyar el carrer i nacionalitzar aquesta vaga:

MANIFESTACIÓ 29 S BARCELONA
18:00 PG. DE GRÀCIA / AVDA. DIAGONAL

Quedem com a Intersindical-CSC a les 16:00 a la seu nacional o a les 17:00 ja a Pg. de Gràcia/ Avda. Diagonal (cinemes casablanca)

I, pel matí, ens trobem a les 13h a la plaça d'Universitat per organitzar piquets i garantir el dret a vaga!

T'hi esperem!
28-09-2010
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660