AMPLIAR NOTÍCIA
Dues dates, una mateixa bandera
Un altre mes de setembre tenim per davant un curs de mobilitzacions i reivindicacions, començant per la Diada de Catalunya, d’aquí a pocs dies. Però aquest any i aquest mes també tenim la convocatòria d’una vaga general.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem aconseguir que la commemoració de l’11 es converteixi en la prèvia a la vaga general i aquesta en la continuïtat de la Diada Nacional. Ara més que mai hem de mostrar quina és la nostra lluita i quins són els nostres postulats com a joves del sindicalisme nacional i de classe.

És una necessitat que tant l’11 com el 29 de setembre fem veure el nostre rebuig a l’atzucac actual i a les contínues imposicions. Ha de ser un clam que la reforma laboral impulsada pel govern espanyol, amb la complicitat dels sectors benestants de casa, ens perjudica com a catalans, així com que la recent reinterpretació de l’estat de les autonomies ens és desfavorables com a classe treballadora.

Es porten molts anys treballant en la visualització del conflicte nacional, i ara des de fa un any aquest treball s’ha plasmat en l’allau de consultes sobre el dret a decidir i en la marea humana del passat de 10 de juliol, que a ningú se li escapa que era una manifestació per la independència.

Potser el conflicte socioeconòmic ha viscut a l’ombra, essent considerat de segon ordre. Més encara, podríem parlar que directament l’hem deixat que fos gestionat per mans espanyoles (i franceses). Així, s’ha anat configurant la situació actual, on malgrat parlar de prop d’un milió i mig d’aturats/res, la pèrdua continuada de poder adquisitiu o drets laborals, la manca de recursos públics, unes prestacions socials indecents, la incursió salvatge de les empreses de treball temporal, etc., els/les treballadors/res catalans/nes no hem tingut el DRET A DECIDIR sobre les nostres condicions socioeconòmiques, ni sobre les respostes a aquesta situació. Simplement hem estat víctimes sense veu.

Ara, amb la vaga general, hem d’aprofitar aquesta convocatòria per començar a configurar el nostre camí. Mostrant el nostre clar rebuig a la reforma laboral i reclamant que sigui retirada immediatament. Però també ha de servir per marcar les línies del futur Marc Català de Relacions Laborals i Protecció Social i d’un model social i econòmic més just.

Tant l’11 com el 29 ha de quedar clar que als Països Catalans no volem seguir supeditats a les voluntats de Madrid ni Paris ni del capital.

Prou imposicions, volem decidir!

11 de setembre de 2010
Espai Jove de la Intersindical-CSC
09-09-2010
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660