AMPLIAR NOTÍCIA
Invitació a Acció Jove per investigar els ingressos indiscriminats de CCOO provinents de la Generalitat
Company/a d’Acció Jove de CCOO,

Veient el reiterat interès dels últims dos anys en les subvencions atorgades a l’Espai Jove de la Intersindical-CSC per part de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, us volem fer una proposta. En elles vau demanar correctament explicacions sobre els orígens d’aquestes i des de l’Espai Jove, sense problemes, vam explicar que provenien de concursos públics on havíem acomplert tots els requisits exigits.

Ara, arran de l’anunci que CCOO al Principat de Catalunya per via directa (planerament, “a dit”) rebeu una subvenció del Departament de Treball d’uns 1,6 milions d’euros, no entendríem que no exigíssiu explicacions a la vostra casa gran, amb informe inclòs, sobre l’origen d’aquesta partida, així com d’altres de semblants rebudes en els darrers mesos. Ens referim, evidentment, a la subvenció otorgada el passat 22 de juny pel Govern català “pel desenvolupament de projectes”, sense concretar més, sense concurs públic i de la qual només us vau beneficiar CCOO i UGT per un total d’uns gens menyspreables 3,2 milions d’euros. Aquestes ajudes que, havien estat congelades, ara han estat reestablertes, en temps de crisi, en el que nosaltres entenem com un ús indegut d’uns finits i escassos recursos públics, en un moment de tantes necessitats d’ajudes socials i per a la recerca de feina i la formació com l’actual.

Indagant en actuacions com aquesta aconseguiríeu fer palès, veritablement, la vostra persecució contra les subvencions de dubtosa legitimitat, exigint en el cas que sigui necessari la dimissió de la titular del Departament de Treball, responsable última en atorgar dita subvenció, com així féreu amb el Secretari de Joventut.

En el cas que efectivament us arramanguéssiu en aquesta tasca, us aconselleríem també cercar explicacions sobre el tracte de favor rebut per CCOO del ministeri de Treball a l’hora de cedir-vos l’espai que fins fa poc ocupava UGT a l’edifici sindical de Via Laietana i sobretot el motiu pel qual, el juliol de l’any, aquests dos sindicats vau rebre també per acord de govern, de forma directa, la subvenció indiscriminada més gran donada mai per la Generalitat en tota la seva història. Cadascun dels dos sindicats vau rebre prop d’un milió d’euros provinents de fons públics.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, ens posem a la vostra disposició per si necessiteu un cop de mà en destapar els orígens d’aquestes quanties i denunciar allà on faci falta i sigui necessari l’ús partidista del diner públic.

Rebeu una fraternal abraçada,

Espai Jove de la Intersindical-CSC
08-07-2010
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660