AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC analitza les conseqüències de la Reforma Laboral
La nostra crisi, com a classe sotmesa, com a país oprimit i com col·lectiu especialment precaritzat, és endèmica.

La reforma laboral és avui dia continuada, fruit d’un seguit de lleis i decrets que ens retallen els drets constantment i de forma cada vegada més profunda, mal que no hi hagi una foto i una firma que ho certifiquin.

I, tanmateix, cal seguir parlant, analitzant i denunciant l’opac procés que acabarà servint perquè govern, patronal i sindicats espanyols acordin un seguit de mesures que, com tantes d’anteriors, suposaran rebaixes en la nostra protecció i en les nostres garanties als centres de treball, amb l’excusa de l’actual crisi. Cal perquè suposarà una escena més d’una opereta en la que la majoria de converses tenen lloc durant els entreactes, però que fins i tot en les actuacions de cara el públic el resultat és depriment. Cal perquè serà la constatació fefaent d’un seguit de negociacions realitzades a les esquenes de la classe treballadora per a benefici econòmic de l’empresariat, per a l’anhelada estabilitat del govern i pel manteniment dels privilegis de la burocràcia sindical. Cal perquè, només denunciant les obvietats, podrem plantar cara posteriorment a les comprabendes que tenen lloc a les nostres esquenes.

Igualment, malgrat que com a jovent treballador ens fixem en les nostres dificultats afegides, hem de realitzar un anàlisi i una denúncia en clau de classe, ja que som conscients que precaritzar les condicions laborals del jovent és el primer pas per generalitzar aquesta precarietat i perquè només lluitant per una plena ocupació de qualitat la gent jove hi trobarem els nostres drets reconeguts.

Per aquest motiu, en el nostre afany de fomentar el debat i la reivindicació entorn les nostres condicions laborals, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC presenta el present document on, des d’una òptica juvenil, nacional i de classe, s’analitzen les possibles conseqüències de la propera reforma laboral.
08-06-2010
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660