AMPLIAR NOTÍCIA
Hi juguem, Sr. Duran i Lleida?
La setmana passada, un dels líders de Convergència i Unió, el Sr. Duran i Lleida, proposava que la gent que està en situació d’atur i cobrant el subsidi, si rebutja sistemàticament les ofertes de feina que se li ofereixen, perdi el dret a percebre’l. Posteriorment hi ha diferents veus que s’han posicionat en el mateix sentit, entre d’altres la Consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Serna.

Veient aquesta proposta, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC denunciem que la intencionalitat de qui la va suggerir és criminalitzar aquelles persones que estan a l’atur (i tenen la sort de cobrar la prestació) com a culpables de la seva situació de desocupació, recuperant l’esperit del “vagos y maleantes” d’èpoques passades. Davant la manca d’iniciativa política, culpar al dèbil és, per desgràcia, la norma recurrent en aquests temps que corren.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem donar-li la volta. Acceptem la proposta, tampoc no s’hi perdrà gaire: com hem denunciat reiterades vegades, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) no sobresurt per la seva eficàcia a l’hora d’oferir feina. Si acceptar aquesta mesura es tradueix en la millora d’aquest servei, endavant.

També entenem que, en aquesta mesura proposada pel Sr. Duran i Lleida és també voluntat seva que existeixin unes condicions mínimes per considerar una oferta d’un lloc de feina. Naturalment, haurà de tenir uns mínims per considerar-la una feina de qualitat, que reculli els drets laborals exigits en l’actual normativa (amb contracte temporal només per a tasques de durada determinada, per exemple), un salari dintre les recomanacions internacionals (de 1.200€ mensuals, als Països Catalans), etc. Així, si acceptar aquesta mesura es tradueix en això, endavant.

Però entenem que la mesura estaria incompleta, ja que si el que vol és que la gent no “visqui del subsidi”, rebutjant les possibles feines, i veient que aquesta mesura ha agradat tant entre l’estament polític, estaria bé que cada cop que un d’ells se salti l’assistència a un Ple, a una Comissió, a un acte de representació o que no atengui a algun ciutadà/ana (els i les quals els hi paguen el sou) també s’apliqui el dret a perdre el sou públic que percep.

Hi juguem?
08-06-2010
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660