AMPLIAR NOTÍCIA
Resolució de la 1a reunió del Comitè Coordinador Internacional dels joves treballadors
(Comunicat de les joventuts sindicals de la Federació Sindical Mundial, organització internacional de sindicats de la qual Intersindical-CSC n’és membre)

Després de la 1a Conferència Internacional de joves treballadors que va organitzar la FSM i la CGT a Lima, el Perú, el novembre passat, el comitè coordinador internacional dels joves treballadors va celebrar amb èxit la seva 1a reunió el 27 de març, a les oficines centrals de la FSM a Atenes, amb la presència dels companys George Mavrikos i Valentin Pacho, secretari general i secretari general adjunt respectivament de la FSM. Els representants de les organitzacions sindicals d'Amèrica Llatina, Àsia, Països Àrabs, Àfrica i Europa, desprès d'un ampli debat democràtic sobre els principals punts de l'agenda, publiquem la present Resolució i la presentació de la reunió que es va enriquir amb propostes útils de tots els membres del Comitè i que constitueix un important pla d'acció.

Hem de promoure aquests 2 documents a la joventut treballadora a tot el món.

El nostre principal objectiu pel pròxim període és el de mobilitzar i coordinar els joves treballadors per lluitar pels seus drets, per adoptar les posicions i les demandes de la FSM i per reforçar la seva acció.

En aquest context, senyalitzem els següents 3 punts de referència

- Celebrem amb les activitats del 65 aniversari de la fundació de la FSM. El nostre lema central serà "FSM: podem aprendre de la seva història - seguim el teu curs militant i honorable"

- Promovem amb declaracions i pòster el 16 Congrés Sindical Mundial que se celebrarà l'abril de 2011 a Grècia, a Atenes, amb l'objectiu d'aquest Congrés convertit en una fita important en la consciència dels joves treballadors- Mobilitzem els joves a participar en les iniciatives de les forces de la FSM en el Dia Internacional d'Acció de la FSM (setembre de 2010). A més, proposem a les nostres forces a cada continent que organitzin activitats regionals per a la joventut amb temes específics

- Cridem a tots els afiliats de la FSM i amics per crear grups de joves de la FSM a cada país

Intensifiquem la nostra comunicació i usem els nostres instruments d'Internet fins a la pròxima Conferència Internacional dels Joves Treballadors. Tenim la responsabilitat de promoure i materialitzar els nostres objectius a fi de conquerir un millor nivell a la nostra acció.

Finalment expressem la nostra plena solidaritat militant amb les lluites de la classe treballadora a Europa contra l'atemptat a la Seguretat Social, saludem al PAME a Grècia, per la seva valent actitud conseqüent de lluita, igualment amb les lluites dels sindicats a Amèrica Llatina, com el del Sindicat Mexicà d'Electricistes SME, a Hondures i altres organitzacions en lluita de l'esmentada regió, així com a l'Àfrica, Àsia i a l'Orient Mitjà, Afganistan, el Pakistan, Iraq, Palestina. Recolzem les lluites dels treballadors, dels joves de tot el món contra l'agressió del capital i contra les intervencions imperialistes.
31-05-2010
Internacional
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660