AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC reclama l'alliberament de l'antiga seu del CADCI
Davant la inauguració de la nova seu de la UGT, reclamem que el local de Rambla de Santa Mònica sigui alliberat de la presència d’aquest sindicat

El passat 1 de maig, la UGT a Catalunya inaugurava una nova seu a la Rambla del Raval, ja que l’edifici de Via Laietana on es trobaven part de les seves oficines (edifici de titularitat pública cedit als sindicats espanyols per donar compliment a la Llei del Patrimoni Sindical de 1986) està deteriorat i requereix una rehabilitació urgent.

En un pacte entre l’Administració Estatal (Ministeri de Treball), l’Ajuntament de Barcelona i els dos principals sindicats espanyols, la reubicació d’aquests últims fora de l’edifici de Via Laietana s’havia de fer a través d’una permuta. Així, el comprador de l’edifici actual havia d’assumir el cost de construcció de la nova seu de CCOO, en un solar de 18.000 metres quadrats cedit per l’Ajuntament al 22@, i pagar la factura de la nova seu de la UGT, construïda per l’Ajuntament, a la Rambla del Raval. Actualment, las obres del nou edifici de CCOO sembla que estan aturades a falta de trobar el comprador de l’edifici de Via Laietana.

Primer de tot, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC volem posar sobre la taula que, mentre que l’Estat espanyol s’ha afanyat a oferir nous equipaments als seus sindicats fidels (UGT i CCOO), això no ha passat amb l’altre sindicat estatal ubicat a Via Laietana (CGT), l’esperit contestatari del qual fa que sigui discriminat.

Però, més enllà de les disputes espanyoles, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC reclamem que l’edifici de Rambla de Santa Mònica de Barcelona sigui alliberat de la presència de la UGT. I més quan públicament han anunciat que a l’edifici de Rambla de Santa Mònica només hi restarà l’estructura política d’aquest sindicat, per més ofensa.

El de la Rambla de Santa Mònica és un edifici històric carregat de simbolisme, el qual va viure l’efervescència de l’obrerisme català a través del CADCI, la creació en les seves sales de nombroses organitzacions polítiques d’esquerres i separatistes o la mort en combat de Jaume Compte, Manuel González i Alba i Amadeu Bardina. Espoliat pel franquisme, la Transició Espanyola s’ocupà de no tornar-lo als seus propietaris.

Per això no s’ha de seguir permetent que continuí sent utilitzat per l’antítesi d’aquells que el dotaren d’història, i menys quan des d’aquest 1 de maig la UGT ja disposa d’un altre local a Barcelona de més de 9.000 metres quadrats.

Si fa poc la UGT enarborava la bandera antifranquista en defensa del jutge Garzón, aquests mateixos estan essent ara beneficiaris del règim franquista, aprofitant-se d’allò robat durant la guerra i la dictadura.

Aquesta és l’enèsima demostració que la Transició Espanyola va servir per agermanar les dues espanyes però no per finalitzar la croada anticatalana.
07-05-2010
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660