AMPLIAR NOTÍCIA
Mobilitza’t pel país, mobilitza't per defensar els teus drets
Com cada any, els últims dies d’abril són dies intensos per la defensa dels drets de la nació catalana i aquest any més, ja que hi ha la tercera tongada de referèndums. També hem de tenir present el 1er de maig, dia de reivindicació dels treballadors i treballadores. Cal ésser-ne conscients i treballar perquè tot sigui un èxit.

A ningú se li escapa la festivitat de Sant Jordi, patró de Catalunya, una diada lúdico-reivindicativa que vol conservar les tradicions i alhora ser un clam en la defensa de la nostra llengua. Cal que aquest any sigui més visible que mai que els catalans i catalanes seguim lluitant.

A més a més, cal tenir present la diada del 25 d’abril al País Valencià, que rememora la derrota d’Almansa, i de la mateixa manera que l’11 de setembre vol recordar-nos que malgrat tot seguim vius com a poble. No podem oblidar-ho i cal actuar amb consciència, i més quan les agressions cap a tot allò referent als Països Catalans i contra el territori són constants.

Aquests any, a més a més, al Principat de Catalunya uns gairebé 200 municipis celebraran la tercera onada de referèndums sobre la independència de la Nació Catalana. I aquest cop tornarà a ser el reflex d’una societat viva que vol posar de manifest la seva voluntat d’emancipació.

Però, com ja dèiem a l'inici, aquí no acaba tot i és que el 1er de maig, igual que totes les altres festes i diades esmentades, és un dia de reivindicació i un dia de lluita pels Països Catalans i les seves classes populars. Com a dia internacional del treballador els catalans i catalanes hem de mostrar les nostres demandes i més en un context on els centres de decisió en cap cas són: Barcelona, València, Perpinyà o Palma, sinó que són Madrid, Paris, Brussel·les, Washington, etc.

Cal fer del 1er de maig una diada més en el nostre calendari de mobilitzacions. No podem renunciar-hi i tampoc ho volem.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC emplacem a tot el jovent dels Països Catalans a posar el seu gra de sorra en la multitud d’actes que es duran a terme aquests dies, tot participant en manifestacions, parades, ofrenes, dinars, xerrades i col·laborant o votant en els referèndums, etc.

Finalment, et convidem a participar dels actes dels 1er de maig que realitzem des de la Intersindical-CSC.
20-04-2010
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660