AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove realitza un taller laboral al Seminari Blanquerna Jove d’Alcúdia (Mallorca)
El passat cap de setmana del 10 i 11 d’abril va tenir lloc a l’alberg de La Victòria d’Alcúdia (Mallorca) el Seminari Blanquerna Jove 2010, dotze anys després de la seva última edició. Aquesta trobada va representar un punt de formació i debat per a desenes de joves principalment de Mallorca, però també d’arreu del país, sobre qüestions com la llengua, les revoltes populars, la militància política, la música reivindicativa o el Pla Bolonya.

En aquest seminari, però, també s’hi realitzà un espai de formació en matèria laboral, organitzat per l’Espai Jove de la Intersindical-CSC. Aquest tenia com a objectiu sensibilitzar el jovent de la necessitat d’informar-se i de conèixer els seus drets al lloc de treball, per tal de poder reclamar-los més efectivament i garantir el compliment d’una normativa que, malgrat favorable a la patronal, sí que protegeix de certs abusos, si se saben detectar i denunciar. Aquesta formació, però, ha d’anar acompanyada d’un procés de presa de consciència i d’organització en el sindicalisme nacional i de classe, per tal de tenir el suport necessari per fer complir certs drets i treballar per ampliar aquests.

Aquesta dinàmica gaudí de molta participació i serví per repassar qüestions massa vegades desconegudes entorn aspectes tan comuns com el contracte, el salari, l’acomiadament, les prestacions, la discriminació, la seguretat laboral o la negociació col·lectiva.

En conjunt, tots els tallers, xerrades i taules rodones van ser valorades molt positivament pel públic assistent i aquesta nova experiència de Blanquerna Jove pot ser considerat un èxit i, de consolidar-se, pot convertir-se en un punt de formació imprescindible pel jovent independentista mallorquí i del conjunt del país.
18-04-2010
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660