AMPLIAR NOTÍCIA
No poden dissimular la seva hipocresia?
Primer de tot cal matisar que no parlem de la causa contra el franquisme i els seus crims. Sens cap dubte, hi estem a favor i som dels que sempre hem denunciat el tancament en fals que va suposar la transició espanyola

Com a catalans i catalanes, tenim molt clar què va ser el franquisme i què va suposar. No podem oblidar que els catalans vam veure com assassinaven el nostre president, com era practicat un sistemàtic genocidi cultural i com la força de la brutalitat era recurrent contra aquells que gosaven alçar la veu.

Millor que ningú sabem que la justícia espanyola és injusta per naturalesa, ho té arrelat des del moment en què els canvis de règims es fan de manera tranquil·la i sense canvis profunds.

Però on han estat CCOO i UGT desprès del Pacte de la Moncloa? Han estat totalment callats fins ara que sembla que culpabilitzen al seu jutge estrella per prevaricació en la seva voluntat de jutjar els crims del franquisme? Un jutge al qual atorguem la catalogació de defensor dels drets humans, fet que diu molt del que signifiquen per a ells els drets humans.

Ens diuen que no es pot tolerar que la Falange i altres reductes d’extrema dreta vetin l’acció de la justícia. Per cert, on estaven CCOO i UGT quan aquests van actuar contra el referèndum d’Arenys de Munt? Qüestió a part és perquè l’Estat espanyol fa lleis a mida per il·legalitzar certs partits i en canvi deixa actuar amb total impunitat a d’altres.

Si tan defensor dels drets humans i contra la injustícia són CCOO i UGT, on estaven quan l’Operació Garzón de 1992 va suposar una ràtzia de detencions, tortures i presó per a desenes de catalans, on fins i tot el Tribunal Europeu dels Drets Humans ha fallat contra la manca d’interès de l’Estat espanyol per investigar-ho? On estan aquest dos sindicats cada cop que hi ha una denúncia de tortures i el jutge Garzón està pel mig? On estaven aquest dos sindicats quan Garzón ordenava detenir militants de l’esquerra abertzale en el llarg procés de repressió i criminalització de l’indendentisme basc?

Quedar clar que als sindicats espanyols només els interessen els afers espanyols. I amb aquesta situació del jutge Garzón volen fer passar gat per llebre. Ara volen defensar el gran jutge de l’Espanya menys casposa, però que en el fons és la mateixa Espanya d’aquells que interposen la denúncia contra ell.
15-04-2010
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda



  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660