AMPLIAR NOTÍCIA
El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya llença més 700.000€ a la brossa
Els despropòsits del Departament de Treball no tenen aturador. Quan no és una sortida de to de la seva titular, és l’aplicar mesures del tot innecessàries, tot malgastant diner públic. I això darrer és el que hem trobat ara, ja que, malgrat la inauguració amb tots els honors del portal d’internet “Feina Activa”, el qual havia de rescatar el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) de la seva inutilitat, ara el Departament de Treball aposta pel portal de recerca de feina privat Infojobs.

I és que els més de 700.000€ que va costar el portal Feina Activa no han servit per la seva finalitat. Ara, doncs, toca apostar pels portals privats, amb les conseqüències que això comporta. No és nova aquesta postura, ja que està passant amb els serveis d’ocupació físics, que provant de cercar espais de col·laboració amb Empreses de Treball Temporal (ETT’s).

És frustrant per aquells i aquelles que apostem per una transferència total de les competències en matèria sociolaboral a la Generalitat de Catalunya veure que les poques atribucions que actualment tenim estant tendint a la privatització.

En uns moments com els actuals, on les polítiques actives en matèria d’ocupació son més necessàries que mai, el Govern de la Generalitat, a través del Departament de Treball, sembla que està totalment imbuït per una inutilitat crònica. Sembla que ja hagin renunciat a desenvolupar polítiques actives que permetin donar feina als més de 600.000 aturats i aturades que hi ha al Principat de Catalunya.

Tenim massa exemples d’ineficàcia del Departament de Treball. Primer va ser la deixadesa del SOC, passant a ser un servei subsidiari de les Empreses Privades i totalment ineficaç per la seva funció. Les diferents mesures engegades des del Departament de Treball massa cops ha quedat en paper mullat, i cal recordar també la supressió de les Escoles Taller, malgrat estar com un punt clau en l’Acords de Mesures per a l’Ocupació Juvenil de Catalunya. Els mil i un pegats només han servit per malgastar diner públic, com és el cas del portal Feina Activa.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, no ens cansarem de denunciar el mal funcionament del Departament de Treball, la seva desídia envers la problemàtica de l’atur i envers els joves i la seva nul·la capacitat de reacció i de gestió. Queda clar que cal canvis dintre d’aquest Departament, cal gent amb voluntat de servei i amb capacitat de donar resposta a la situació actual.

Així, reclamem de nou la dimissió de la Consellera de Treball, Mar Serna, com a cap visible, mesura que entenem com un inici pel canvi de rumb tan necessari per aquest Departament.
15-04-2010
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660