AMPLIAR NOTÍCIA
Josep Maria Àlvarez, secretari general d’UGT a Catalunya, defensa el cementiri nuclear per a Ascó
No és la primera vegada que defensa el projecte de cementiri nuclear, però això no fa que aquest cop sigui menys reprobable. Ahir, Josep Maria Àlvarez, secretari general de l’UGT a Catalunya, va qualificar com a “esperpèntic” i “poc creïble” el posicionament del Parlament en contra de la candidatura d’Ascó per acollir el cementiri nuclear. Igualment, el líder del sindicat espanyol, va demanar als polítics que actuin amb “menys por” i que reconeguin els “beneficis” que suposaria la instal·lació per al territori. Anant més enllà, Àlvarez va defensar la candidatura d’Ascó afirmant que això comportaria millores en l’ocupació de la zona i guanyar en seguretat.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, ens mostrem frontalment en contra d’aquestes declaracions i d’una forma de sindicalisme basada en la demagògia i en uns posicionaments retrògrads i allunyats dels interessos del territori, les persones i el medi ambient. Com a joves del sindicalisme nacional i de classe, tornem a rebutjar per als Països Catalans una instal·lació basada en una energia que es pot qualificar de moltes maneres, però en cap cas de “segura”, i precisament en una part del país acostumada massa anys a què ha de funcionar com a ase dels cops i com a productora neta de bona part de l’energia que s’hi produeix en conjunt, assumint tots els riscos i perills que això comporta.

Cal, doncs, afrontar amb profunditat un complet debat sobre el futur energètic del país, per tal de racionalitzar-ne el consum i apostar per una producció mitjançant fonts netes, renovables i descentralitzades. Igualment, cal donar eines per tal d’impulsar l’economia de les Terres de l’Ebre, en especial mitjançant fórmules cooperatives i socials que no siguin nocives amb la zona i que hi aportin benestar i riquesa.

Finalment, cal destacar també que Josep Maria Àlvarez va titllar de “lamentable” el posicionament contrari del Parlament a acollir el cementir nuclear i va assegurar que aquesta oposició política frontal significa que “algú deu estar amagant alguna cosa”. Des de l’Espai Jove, però, denunciem que el realment lamentable és l’actitud del secretari general de l’UGT a Catalunya, capaç de nedar a contracorrent i atrevir-se a donar lliçons a tot aquell que està en contar de les seves tesis; és a dir, una majoria del país. No és casualitat que el Parlament s’hagi posicionat en contra d’aquest projecte, com no és estrany que també ho hagin fet més de 100 ajuntaments del voltant d’Ascó, els 10 consells comarcals més propers al municipi, tots els directors dels CEIP de la totalitat dels pobles de la comarca de la Terra Alta i desenes d’entitats de tots els àmbits, així com s’hagin manifestat milers de persones de forma contrària a la candidatura nuclear. Què és el que està amagant vostè, Josep Maria Àlvarez? A sou de qui estan les seves paraules?
24-03-2010
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660