AMPLIAR NOTÍCIA
Contra la precarietat… solidaritat! 1 de maig 2006. Espai Jove de la Intersindical-CSC
Queden lluny els temps de les grans lluites sindicals dutes a terme per la classe treballadora amb fermes conviccions. Eren temps en que les organitzacions sindicals dirigien la seva acció col•lectiva a la defensa dels drets laborals aconseguits i proposaven noves fites per a la plena emancipació social.

Eren temps que ens diuen que han passat a la història, però avui com ahir les condicions de treball i de vida segueixen fora de l’abast de la nostra decisió. Els temps de lluita decidida contra la precarietat segueixen més vius que mai i, al davant d’aquesta lluita, el jovent sindicalista dels Països Catalans plantem cara.

Les polítiques neoliberals han aconseguit individualitzar la nostra entrada al món del treball i fer que rebutgem amb una força inusual apropar-nos entre nosaltres i compartir les nostres precàries experiències de vida.

La precarietat del jovent es fa visible en la inexperiència a l’hora de signar el contracte o rebre la nòmina, però també a l’hora d’aconseguir un habitatge, una assistència mèdica o una educació de qualitat. La precarietat fa de la nostra vida una supervivència sense veure més enllà del dia a dia.

Però hi ha moments on torna l’esperança del canvi nacional i social, i de la joventut com impulsor d’aquest. Les manifestacions d’afirmació nacional del febrer a Barcelona, la lluita contra el CPE a Perpinyà i les manifestacions en defensa del territori a València en són una bona mostra. Això no és un miratge, i al món del treball si volem, el jovent també podem canviar la situació.

Hem de tombar la realitat del que ha estat el sindicalisme. Ara és el moment del sindicalisme nacional i de classe. Tornen els temps de fer de la solidaritat la major de les riqueses de la classe treballadora. La societat on volem viure el jovent dels Països Catalans és amb plens drets i llibertats nacionals, socials i personals.

El jovent no acceptarem quatre molles quan ja volem el pa sencer. De renúncies i de humiliacions ja en vivim i n’hem patit de sobres. Per tant, en aquest Primer de Maig, fem arribar la nostra ferma convicció de fer del sindicalisme, una eina més, útil i solidària en la plena emancipació de la joventut. Sense cap mena de dubte, tot està per fer i tot és possible.

Espai Jove de la Intersindical-CSC
Països Catalans, 1 de maig de 2006.Veure Cartelll

CONSULTEU ELS ACTES A L'AGENDA
21-04-2006
Intersindical-CSC
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660