AMPLIAR NOTÍCIA
Suport a les consultes populars i al Jona i boicot a la consellera Serna, als AGO del CJB i del CNJC
Els dos darrers caps de setmana han servit per realitzar les Assemblees Generals Ordinàries (AGO) del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). En elles, s’hi van debatre les línies de treball per al proper any, així com s’hi van escollir els respectius nous Secretariats que les han d’implementar. Tanmateix, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, no es va limitar a esdevenir convidat de pedra d’aquests espais, sinó que es va aprofitar per tal de fer arribar debats i demandes pròpies.

Així, el 6 de març, durant l’AGO del CJB, es va donar suport actiu a la resolució presentada pel Casal Infantil i Juvenil de l’Eixample, en el qual es reclamava l’absolució del Jona, per qui es demanen 8 anys de presó, per manifestar-se el 2006 pel dret a l’habitatge. Des de l’Espai Jove, es va recordar que en Jona és només un “jove implicat i crític, un cap de turc més” de la repressió permanent a la que ja se’ns té acostumats/des. La resolució es va aprovar per 25 vots a favor, 6 en contra i 13 en blanc.

Pel que fa a l’AGO del CNJC, del cap de setmana del 13 i 14 de març, l’Espai Jove va presentar una resolució de suport a les consultes populars per a la independència, en què s’insatava el Consell a fer campanya per incentivar el vot jove durant les votacions dels propers 25 d’abril i 20 de juny. Malgrat que calia aprovar-se per majoria qualificada de dos terços, la resolució va prosperar amb un ajustat 67% dels vots, per a la desesperació de les entitats més espanyolistes presents. Igualment, durant la cloenda, en la que hi era present la consellera de Treball, Mar Serna, l’Espai Jove va repartir un centenar de fulls amb el títol “STOP Hipocresia” en què es criticava la presència d’una consellera que ha fet tan poc per al jovent treballador principatí i que ha permès cotes tan elevades d’atur, així com s’instava a abandonar la sala mentre ella parlés, una acció que fou compartida per altres entitats del CNJC.
15-03-2010
Països Catalans
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660