AMPLIAR NOTÍCIA
La precarietat de les dones, a debat
(Extret del web de Maulets)

El passat divendres 6 de març dos joves sindicalistes de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC van exposar amb claredat la discriminació que sofreixen les dones en el món laboral pel sol fet de ser dones. La xerrada es va realitzar al Casal Popular ocupat de Les Vinyes, a Mataró.

Es va parlar de la discriminació a l'hora de poder accedir a algunes feines, discriminació salarial en la mateixa feina pel sol fet de ser dona i un llarg etcètera de discriminacions que a dia d'avui no s'està posant fre, ans el contrari. És més, i aquest era el debat de fons, la crisi fa més precàries les dones?

Es va demostrar que sí, malgrat que algunes estadístiques superficials sobre destrucció d'ocupació masculina semblen donar arguments als qui neguen la discriminació a la dona. Però en un anàlisi més profund sobre l'ocupació, l'atur, els salaris i la viudetat podem comprovar que realment la crisi fa més precàries les dones.

Com a complement a la xerrada, val la pena donar un cop d'ull al document elaborat per l'Espai Jove sobre el tema en qüestió. El podeu visualitzar en aquest enllaç.

Les sindicalistes van explicar la difícil situació en què també es veu afectat tot jove català o catalana davant la crisi, així com la encara més difícil situació de les persones immigrades. Per tot plegat, van posar èmfasi en la necessitat que el jovent faci una lluita sindical als seus llocs de treball per poder defensar els seus drets.

Dones, la crisi ens fa més precàries !
12-03-2010
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660