AMPLIAR NOTÍCIA
Colòmbia contra els Observadors Internacionals
La impunitat amb la que actua contra els Drets Humans el govern d’Álvaro Uribe ha comportat que diferents organitzacions internacionals hi enviïn observadors a contrastar la situació amb la que viu la societat colombiana, a part de provar d'aturar la força amb la que actuen les forces armades, paramilitars, etc. envers els diferents moviments populars, amb total impunitat.

L’últim cas de vulneració clara és la deportació d’un grup d’observadores sueques el passat 23 de febrer, després d'haver estat vigilades durant tota la seva estada a Colòmbia per part del Departament Administratiu de Seguretat (DAS), la mateixa organització que les vas deportar.

El “crim” d’aquestes observadores ha estat el de fer un seguiment de la política educativa i la violació dels Drets Humans en les Universitats Colombianes i difondre-ho.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, que fa anys que col·laborem amb organitzacions socials colombianes i participem en l’organització de l’enviament d’observador/es, a través d’IPO, tornem a denunciar la sistemàtica violació dels Drets Humans a Colòmbia i la total impunitat amb la que actua el govern colombià contra els moviments populars.

Volem manifestar tota la nostra solidaritat amb les companyes internacionals que estan treballant per mostrar la veritable cara del govern d’Álvaro Uribe i aportant el seu gra de sorra en la lluita per fer respectar els Drets Humans.

Per sobre de tot això, però, volem mostrar el nostre suport a tota la població de Colòmbia que lluita dia a dia per acabar amb l’estat d’excepció que es viu en aquest país, on malgrat les morts, tortures, segrestos, etc. per part de les forces armades i/o paramilitars i la criminalització per part del govern, no han desistit en fer de Colòmbia un estat democràtic on es respectin els Drets Humans.
09-03-2010
Internacional
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660