AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove publica un document d'anàlisi sobre com afecta la crisi a la dona treballadora catalana
Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, una de les nostres reivindicacions més clares ha estat sempre la necessitat de lluitar contra la discriminació per raó de sexe, a la feina i arreu. Enguany, amb la crisi econòmica a sobre, aquesta necessitat és més evident que mai, ja que dependrà de les mesures que s’impulsin avui que edifiquem un model laboral que perpetuï o agreugi aquestes diferències o podrem avançar cap a una major igualtat als centres de treball. Tal com veurem, però, sembla que l’opció que té més números, ara per ara, és la primera...

En tot cas, l’Espai Jove defensem que la lluita feminista al món laboral ha d’afrontar-se com una combinació de la destrucció del sistema patriarcal i un avenç cap a un procés de transformació social i alliberament nacional que es complementin i ajudin a vèncer la triple discriminació de la que parlava Maria Mercè Marçal. I el jovent treballador català hem de tenir un paper actiu en aquest procés, que no es pot limitar a minses reformes per assentar una conciliació que tan sols normalitza i fa més còmode el paper subaltern de la dona. Els canvis han de ser molt més profunds i transversals.

Tanmateix, per afrontar aquests reptes, cal que primer realitzem un anàlisi acurat de la situació en què ens trobem en aquest 8 de març, en plena crisi, per tal de poder preveure cap a on evolucionarà la situació i la precarietat i així proposar mesures acurades i radicals per eradicar la xacra de la discriminació i el patriarcat. I és per aquest motiu que hem elaborat aquesta guia d’anàlisi, que esperem que sigui el màxim útil possible.
08-03-2010
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660