AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove lamenta el poc interès de la classe política i dels sindicats sucursalistes pel Marc català de relacions laborals
Al llarg dels molts mesos en què els polítics del País Valencià i del Principat han estat negociant els respectius estatuts d'autonomia i després d'haver quedat, la majoria, satisfets amb les molles que ha donat l'Estat espanyol, ara ens trobem amb uns textos que estan ben lluny de l'aspiració a l'autodeterminació de la ciutadania catalana.


Concretament, pel que fa a l'àmbit laboral cap dels dos estatuts aposta clarament pel Marc català de relacions laborals i tot indica que el sistema continuarà com fins ara: a Madrid gestionaran els nostres recursos i els Països Catalans proporcionarem els treballadors precaris, aturats i les morts.


Les minses propostes que s'havien fet en favor d'un marc propi a l'Estatut del Principat no cal dir que es van perdre pel camí, sense que això preocupés gaire a polítics i sindicats sucursalistes. Hi ha una cosa, però, que sí que canvia, i és el fet que cada cop s'apliquen unes polítiques més agressives envers la classe treballadora del país: reformes laborals que beneficien encara més les empreses, deslocalitzacions subvencionades, pèrdues de poder adquisitiu en són només algunes mostres que fan que ens preguntem per a qui governen els qui governen.


Els darrers dies, a més, veiem com els joves de la Catalunya Nord es mobilitzen en contra de les reformes laborals, cosa que fa que des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC veiem la necessitat, aquí al sud, d'agafar-ne l'exemple i mobilitzar-nos també pels nostres drets com a treballadors i com a nació. Com a joves que som, i degut a la nostra delicada situació en el terreny laboral, ens pertoca encapçalar la protesta per a canviar unes dinàmiques actuals basades en la flexibilitat, la temporalitat i el baix nivell retributiu.


Per tot això, des de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC continuarem mobilitzant-nos per un Marc català de relacions laborals i animant els treballadors i treballadores catalanes a fer seva aquesta demanda. En definitiva, a participar activament en la reclamació d'allò que legítimament és nostre.
10-04-2006
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660