AMPLIAR NOTÍCIA
L’Espai Jove denuncia les ETT en el 15è aniversari de la seva legalització
L’any 1994, el govern del PSOE legalitzà les ETT, amb el pretext de crear ocupació i reduir l’atur juvenil. 15 anys més tard, aquests arguments han quedat rebatuts per l’evidència dels fets i, tanmateix, a hores d’ara no només s’ha deixat de qüestionar la idoneïtat de mantenir aquestes fàbriques de precarietat, sinó que, altra vegada, un govern teòricament progressista està a punt d’impulsar una reforma que les hi donarà encara més pes, concretament per operar en sectors fins ara vedats, com el de les administracions públiques o la construcció.

Per aquest motiu, el passat 22 de desembre, l'Espai Jove de la Intersindical-CSC va voler denunciar aquesta situació i els 15 anys d’impunitat de les ETT com a gestores del tràfic de mà d’obra, desplegant una pancarta amb el lema “Els vostres beneficis són la nostra precarietat”, davant de seus d’ADECCO i de Ranstand, a Barcelona, i repartint díptics informatius entre la ciutadania.

Des de l'Espai Jove, volem denunciar les noves competències que se li volen atorgar i el paper que han exercit a l’hora de generalitzar entre el jovent la precarietat, la temporalitat i la submissió. Per contra, les nostres propostes per avançar cap a una ocupació juvenil de qualitat són la seva nacionalització. Igualment, però, cal tenir en compte que bona part de l’èxit que han tingut fins ara les ETT ha estat degut al mal funcionament dels serveis públics d’ocupació, totalment inútils per col·locar el jovent desocupat en aquells llocs de treball disponibles, motiu pel qual cal replantejar-los totalment, fent-los capaços de proporcionar eines actives de recerca de feina.

En aquest díptic s’hi recullen les principals denúncies i propostes de l’Espai Jove en matèria d’ETT.27-12-2009
Laboral
 
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660